Τροπολογία προστατεύει ιατρούς και νοσηλευτές από διώξεις αρνητών

Κανένα σχόλιο

Τροπολογία με την οποία υψώνει ασπίδα προστασίας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από αβάσιμες μηνύσεις και αγωγές που υποβάλουν εναντίον τους αρνητές κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας.

“Παρατηρείται ότι γιατροί και νοσηλευτές, οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης στοχοποιούνται με προδήλως αβάσιμες αγωγές και μηνύσεις. Αποφασίσαμε και προσδιορίζουμε χωρίς να υπάρχει ακαταλόγιστο να περιορίζεται η ευθύνη μόνο σε πράξεις και παραλείψεις που προδήλως αντιτίθενται στα υγειονομικού χαρακτήρα πρωτόκολλα . Είναι διατύπωση που προστατεύει από μηνύσεις αντίθετες με το νομικό πλαίσιο. Αποτυπώνουμε στον νόμο τη νομολογία. Πρέπει να προστατευθεί το προσωπικό από αβάσιμες διώξεις για το αν διασωληνώνουν και πότε, και από αρνητές οι οποίοι τους απειλούν” είπε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με την τροπολογία , η οποία θα ψηφιστεί σήμερα:

"Sponsored links"

Η αμέλεια του ιατρικού η νοσηλευτικού προσωπικού κατά την περίθαλψη νοσηλευόμενων ασθενών πασχόντων από τον κορωνοϊό περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο σε πράξεις και παραλείψεις που προδήλως αντιτίθενται στους γενικούς κανόνες της ιατρικής επιστήμης ή στο ιατρικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση περιστατικών Covid-19 ή στα υγειονομικού χαρακτήρα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελληνική Επικράτεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19″.

real.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live