15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Ραγίζει καρδιές ο θάνατος της 21χρονης Χανιώτισσας – Πιο βαριές κατηγορίες στον 26χρονο – Μητέρα Έμμας: “Αυτό το γιατί θα με ταλαιπωρεί για πάντα”

Ημερομηνία:

Πέντε ημέρες «πάλεψε» η 21χρονη Έμμα, θύμα του τροχαίου με εγκατάλειψη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Χθες, Κυριακή, η 21χρονη δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά της, σκορπίζοντας τη θλίψη στους γονείς της και σε όλο το νησί της, την Κρήτη.

Σήμερα, η οικογένειά της, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον «άγγελό» τους που τόσο βίαια και άδικα «έφυγε» από τη ζωή.

Παράλληλα, το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να περάσουν το «κατώφλι» του ανακριτή ο 26χρονος οδηγός του αυτοκινήτου και η 19χρονη συνοδηγός του οχήματος.

Οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση που παραμένουν υπό κράτηση, αναμένεται να μεταφερθούν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να απολογηθούν. Σε βάρος τους είχε απαγγελθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ μετά τον θάνατο της 21χρονης, οι κατηγορίες θα είναι πιο βαριές. Ο 26χρονος είχε υποστηρίξει πώς δεν έτρεχε, ότι τράπηκε σε φυγή καθώς φοβήθηκε επειδή δεν είχε νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα και πως αν η 21χρονη δεν «είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό Εγνατία σε σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση τίποτα δεν είχε συμβεί».

Μιλώντας σήμερα στο Open, ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης εξήγησε πως με την κακουργηματική δίωξη που έχει ασκηθεί στον 26 Αλβανό προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 10 έτη.

«Η θέση της οικογένειας είναι να του ασκηθεί ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Δεν είναι μόνο ότι την εγκατέλειψε αλλά έκανε και οτιδήποτε περνούσε από το χέρι του για να εξαφανιστεί, απλώς δεν είχε υπολογίσει τις κάμερες που ευτυχώς υπάρχουν είτε για την κυκλοφορία», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Υπενθυμίζεται πως η 21χρονη νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου με βαρύτατα τραύματα. Η καρδιά της σταμάτησε το πρωί της Κυριακής βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της.

Οι γονείς της αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η μητέρα της, «η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα και φεύγοντας ήθελε να κάνει το δικό της θαύμα, να χαρίσει ζωή».

Ο πατέρας της ατυχής φοιτήτριας, από την πλευρά του είπε στον Alpha πως «ένας ασυνείδητος οδηγός έκανε το παιδί μου άγγελο στον ουρανό».

Η κηδεία της 21χρονης, η οποία σπούδαζε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, θα γίνει σήμερα στον τόπο καταγωγής της, στα Χανιά.

Μητέρα Έμμας: “Αυτό το γιατί θα με ταλαιπωρεί για πάντα”

Η κ. Καμπάκη, με δάκρυα στα μάτια, μίλησε στο neakriti.gr για την κόρη της, η οποία ήταν εκείνη που είχε εκφράσει την επιθυμία της να γίνουν τα όργανά της δωρεά προς όφελος της επιστήμης. Η μητέρα της Έμμας είπε πως δεν γνωρίζει η οικογένεια πότε θα γίνει κηδεία, ενώ με δραματικό τόνο περιέγραψε το δυσάρεστο αυτό γεγονός.

«Δεν γνωρίζουμε καθόλου για την κηδεία. Εφόσον θα κάνουμε δωρεά οργάνων, όλα εξαρτώνται από το πώς θα γίνει η περισυλλογή των οργάνων και πιο συγκεκριμένα, εάν θα τα πάρουν άμεσα. Είναι διάφορες διαδικασίες που πρέπει να γίνουν και δεν ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία για να κατέβουμε κάτω», είπε η κ. Καμπάκη, ενώ συνέχισε: «Όποια όργανα είναι βιώσιμα, θα τα πάρουν. Αυτό θα το ξέρουν οι γιατροί, εφόσον κάνουν κάποιες εξετάσεις. Η οικογένεια έχει δώσει το ελεύθερο να πάρουν οι γιατροί ό,τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αυτή ήταν η επιλογή του παιδιού μας. Κάποια στιγμή, μας το είχε πει το παιδί μας. Ότι θα ήθελε να το κάνει. Να γίνει δωρητής οργάνων. Εφόσον ήταν η επιλογή του παιδιού μας, δεν είχαμε άλλη επιλογή να σκεφτούμε. Ήταν μονόδρομος».

Η ίδια, μιλώντας για την κόρη της, είπε :«Αυτό το παιδί είχε κάτι το μαγικό. Ακόμη και με αυτόν τον τρόπο, έχει καταφέρει όλος ο κόσμος να μιλάει για την Έμμα. Δεν ξέρω γιατί ο Θεός ήθελε να γίνει έτσι. Ίσως επειδή ήταν τόσο μοναδική, ο Θεός να την ήθελε δίπλα του. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο».

"google ad"

Η κ. Κέλλυ Καμπάκη μίλησε για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, παρομοιάζοντάς την… σαν μια ταινία τρόμου, με την κόρη της να παίζει… τον πρώτο ρόλο.

«Αυτό το γιατί θα με ταλαιπωρεί σε ολόκληρη τη ζωή μου. Δε θα τελειώσει ποτέ. Αυτή τη στιγμή, είναι τόσα πολλά που έχω στο κεφάλι μου, στην ψυχή μου, που δεν μπορώ ακόμα να συνειδητοποιήσω τον τρόπο που έφυγε. Αυτή τη στιγμή θρηνώ γιατί έφυγε. Τι να σας πω τώρα; Είναι σαν να ζω μια ταινία τρόμου και να έχω τον δεύτερο γυναικείο ρόλο, με πρώτο γυναικείο ρόλο το παιδί μου. Δεν μπορώ να το συλλάβω. Είναι ασύλληπτο», είπε.

Με πληροφορίες από neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ