15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τσίπρας: Ο Σαμαράς επενδύει στη στρατηγική της πόλωσης γιατί έρχονται νέα σκληρά μέτρα

Ημερομηνία:

Κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις εξελίξεις στο μέτωπο των ερευνών για τη Χρυσή Αυγή, ώστε να επανακαθορίσουν τη στρατηγική τους, ενώ αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας αναχώρησε για τις Βρυξέλλες.

Στην εισήγησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- όπως αναφέρει σε non paper η Κουμουνδούρου-, εξέφρασε την άποψη πως «η εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ αποτελεί δικαίωση του αντιφασιστικού κινήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανησυχία για τα δύο άκρα»

Ωστόσο, ο κίνδυνος επαναφοράς της θεωρίας των δύο άκρων είναι ορατός και τον προβληματισμό της Κουμουνδούρου διατύπωσε ο κ. Τσίπρας λέγοντας πως «παρά τα νέα δεδομένα, όμως, και παρά την απομόνωσή τους ακόμα και στο εσωτερικό της ΝΔ, οι ακραίοι του Μαξίμου, επιμένουν στην επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων. Γιατί το κάνουν αυτό; Προφανής τους στόχος να δυναμιτίσουν το πολιτικό σκηνικό» .

«Ερχονται νέα μέτρα»

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε τη σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα, και υπογραμμίζοντας πως αυτή η ατζέντα θα πρέπει και να αποτελεί τον κύριο τομέα της πολιτικής αντιπαράθεσης επεσήμανε πως «Το μνημόνιο όχι μόνο δεν βγαίνει, αλλά απειλεί με κατάρρευση την κοινωνία. Έρχεται κοινωνική κόλαση. Το πλεόνασμα των 2,5 δις έκανε φτερά μέσα σε λίγες μέρες παρά την αγωνιώδη έκκληση Βενιζέλου στον Άσμουσεν να παραποιήσει τα στοιχεία» .
«Έρχονται νέα σκληρά μέτρα. Κλείνουν ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΛΑΡΚΟ, απελευθερώνονται απολύσεις, έρχεται φόρος ακινήτων και αγροτεμαχίων. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει τη καταστροφή που προκαλεί, παρά μόνο αν επενδύσει στην στρατηγική της έντασης, στην στρατηγική της πόλωσης. Αυτή, όμως, είναι μια επικίνδυνη στρατηγική για τη δημοκρατία και για την ομαλότητα».

«Στρατηγική»

Η Κουμουνδούρου προετοιμάζεται «να διεκδικήσει ερείσματα στις υγιώς σκεπτόμενες δυνάμεις σε όλο το πολιτικό φάσμα. Όχι μόνο πρέπει να προετοιμαστεί για προβοκατόρικες ενέργειες, αλλά να εργαστεί για να τις ακυρώσει. Να απομονώσουμε όσους δεν διστάζουν ακόμα και τον διχασμό, προκειμένου να μείνουν στην εξουσία. Και να αποτελέσουμε εγγύηση της ομαλότητας και της σταθερότητας για τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία του λαού μας», ήταν το μήνυμα του κ. Τσίπρα.
Πηγή:  iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...