Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Με τιμά να λέτε ότι τηρώ την ίδια στάση με τον Ανδρέα Παπανδρέου

Κανένα σχόλιο

«Νομίζετε ότι θα με προσβάλλετε λέγοντας ότι τηρώ τη στάση απέναντι στις ΗΠΑ που τηρούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Δεν καταλάβατε. Με τιμά να μου το λέτε. Γιατί η στάση της προοδευτικής παράταξης στα εθνικά ήταν πάντα πατριωτική», τόνισε απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας που νωρίτερα τον είχε κατηγορήσει ότι ακολουθεί την ίδια στρατηγική. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε λίγο αργότερα και ένα βήμα παραπέρα όταν διάβασε όσα είχε πει ο κ. Παπανδρέου το 1990 κατά τη διάρκεια της τότε σύγκρουσής του με τον Κ. Μητσοτάκη στην αντίστοιχη υπογραφή συμφωνίας με τους Αμερικανούς.

«Ο Α. Παπανδρέου απάντησε τότε το 1990 ότι η διαπραγμάτευση με την αμερικανική πλευρά επιβάλλεται από τα συμφέροντα της Ελλάδος, αλλά πάντα είναι ένα νόμισμα που έχει δύο όψεις. Η μία όψη είναι να αναγνωρίσει ότι εφόσον ο άλλος είναι υπερδύναμη θα κάνουμε ότι μας πει, θα τα δώσουμε όλα. Η άλλη όψη, που είναι υπαρκτή, είναι να πεις ότι η Ελλάδα έχει προσφέρει αγώνες, ήταν παρούσα σε δύο πολέμους, η Ελλάδα ουδέποτε διεκδικεί χώρο που να μην είναι δικός της, αλλά προασπίζει με υπερηφάνεια τα τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Αυτή η Ελλάδα μπορεί να πει ότι αν σου προσφέρουμε διευκολύνσεις, θα μας παρέχεις επιτέλους κάλυψη από την επιθετικότητα της συμμάχους μας Τουρκία; Εάν όχι η μικρή Ελλάς λέει δεν μπορώ να υπογράψω. Το ένα είναι εκβιασμός το άλλο είναι διάλογος», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

 

"Sponsored links"

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live