20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πολάκης από Βουλή: Η βίαιη απόλιγνιτοποίηση ήταν μια καταστροφική απόφαση του κ. Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «Η κυβέρνηση μετέτρεψε τη ΔΕΗ σε ιδιωτική εταιρεία η οποία για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι τα κέρδη των μετόχων

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΡΑΕ ο Π. Πολάκης τόνισε: τελικά μας λέτε ότι τα υπερβάλλοντα κέρδη των εταιρειών είναι 270εκ €, αυτό το πράγμα ξέρετε δεν ακουμπά καθόλου την πραγματικότητα την οποία βιώνει ο πολίτης εδώ και 2,5 χρόνια. Εμείς τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, σε δυσκολότερους καιρούς, δεν τους αυξήσαμε ούτε ένα ευρώ. Και μάλιστα προς το τέλος της διακυβέρνησης μας, όταν είχαμε βγει από τη μνημονιακή επιτήρηση, μπορέσαμε και μειώσαμε το ΦΠΑ στο ρεύμα από 13% σε 6%. Κάτι που πρακτικά εξανέμισε με το που ανέλαβε ο κ. Χατζηδάκης με τις πρώτες αυξήσεις που έκανε.

Στη συνέχεια ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της αύξησης στην ενέργεια, αγρότες και κτηνοτρόφοι:

Ποτέ πριν δεν υπήρξαν κτηνοτρόφοι που να σφάζουν θηλυκά αρνιά ανέφερε. Αυτό σημαίνει ότι μειώνουν τα κοπάδια. Άρα του χρόνου δεν είναι ότι δεν θα έχουμε κρέας, αλλά δεν θα έχουμε γάλα, τυρί κλπ. Σήμερα, χρησιμοποιούμε αρμεκτικά που θέλουν ρεύμα. Υπάρχουν κτηνοτρόφοι που πλήρωναν γύρω στα 400 με 600 € και αυτή τη στιγμή τους έρχεται να πληρώσουν 2.500€. Η αύξηση της τιμής των ζωοτροφών και η τρομερή αύξηση του ενεργειακού κόστους οδηγεί σε καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Όλοι ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον αλλά η βίαιη απόλιγνιτοποίηση ήταν μια καταστροφική απόφαση του κ. Μητσοτάκη η οποία οδήγησε σε έκρηξη των τιμών ανέφερε ο βουλευτής Χανίων.

Παραθέτοντας δε τις τρέχουσες τιμές παραγωγής ανα MGWh (ανανεώσιμες 10-25 €, λιγνίτης 80-100 €, φυσικό αέριο 170 €) αναρωτήθηκε το 350€/MGWh πως προκύπτει στη χονδρική, διαφορά η οποία φυσικά περνά στον καταναλωτή τη στιγμή που η κυβέρνηση προστατεύει τα κέρδη των εταιρειών.

Η κυβέρνηση μετέτρεψε τη ΔΕΗ σε ιδιωτική εταιρεία η οποία για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι τα κέρδη των μετόχων. Ο Στάσσης των 360.000€ το χρόνο μοιράζει 16εκ € μετοχές και όλα είναι καλά καμωμένα τη ώρα που καταστρέφεται η παραγωγική βάση της χώρας καθώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα κόστη παραγωγής.

Κάνατε το ρεύμα από βασικό κοινωνικό αγαθό, προϊόν. Ο ρόλος της ΡΑΕ δεν είναι να καλύπτει τεχνοκρατικά καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές αλλά να υπερασπίζεται τον καταναλωτή που βλέπει να τινάζεται το κόστος για να κονομήσουν 4 ιδιώτες πάροχοι και οι μέτοχοι της ΔΕΗ κατέληξε ο Π. Πολάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...