15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τσίπρας σε Πολάκη: «Δεν εκπροσωπείς εσύ τα 172.000 μέλη του κόμματος, ο εκφραστής των απόψεών μου είμαι εγώ»

Ημερομηνία:

Ασυνήθιστη ένταση μεταξύ Τσίπρα και Πολάκη με αφορμή την πρόταση Τσίπρα για τη θέση της Γραμματέας (Ράνια Σβίγκου”

Υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής που πήραν το λόγο, ο Παύλος Πολάκης τάχθηκε κατά της υποψηφιότητας της Ράνιας Σβίγκου (εκφράζοντας ένα ευρύτερο κλίμα μερίδας προεδρικών στελεχών της Κίνησης Μελών), με το επιχείρημα ότι πρόκειται για πρόσωπο που δεν στήριξε τη διεύρυνση. Από την πλευρά της Ομπρέλας, ο Θοδωρής Δρίτσας μίλησε για μη συνθετική πρόταση, με συνεργάτες του προέδρου να εκτιμούν ότι στο επιχείρημα αυτό αποτυπώνεται η αμηχανία της τάσης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Τσίπρας δίνοντας αυστηρή απάντηση καταρχάς στον Παύλο Πολάκη ότι «δεν είσαι εσύ ο αυθεντικός εκφραστής των 172.000 μελών», αλλά «τα εκπροσωπούν ο καθένας και καθεμία από μας» και είπε επίσης πως ο εκφραστής των απόψεων και των προτάσεών μου είμαι μόνο εγώ». Επίσης στρεφόμενος και προς τον Θοδωρή Δρίτσα ότι «εγώ έκανα μια προφανώς συνθετική πρόταση διότι η Ράνια Σβίγκου προέρχεται από την εσωκομματική μειοψηφία και σήμερα αντί να δω χαρούμενα πρόσωπα βλέπω πρόσωπα θλιμμένα».

Τελικώς αν και η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την Ράνια Σβίγκου στη θέση Γραμματέα αιφνιδίασε και προκάλεσε αναστάτωση στις δύο μεγάλες τάσεις, της Κίνησης Μελών και της Ομπρέλας, πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία, καθώς, σύμφωνα στην ψηφοφορία απέσπασε ποσοστό 77%.

Συγκεκριμένα η πρόταση «πακέτο» του Αλέξη Τσίπρα για Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη (Αναπληρωτής Γραμματέας) συγκέντρωσε 228 ψήφους υπέρ και 70 λευκά σε σύνολο 299 ψηφισάντων, με ένα άκυρο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ