21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ξανά στις εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης μέλη της Ομοσπονδίας Γερμανών Αλεξιπτωτιστών – Σύμφωνα με τις Γερμανικές αρχές “δεν προκαλούν”

Ημερομηνία:

Και φέτος έδωσαν το “παρών” στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης στο γερμανικό νεκροταφείο του Μάλεμε, όσο και στο Συμμαχικό αλλά και στις καταληκτήριες εκδηλώσεις στο αεροδρόμιο του Μάλεμε μέλη της BDF (Bundes Deutsches Fallschimjage), της Ομοσπονδίας Γερμανών Αλεξιπτωτιστών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Χανιώτικων Νέων και του δημοσιογράφου Γιώργου Κώνστα τα μέλη της Ομοσπονδίας έκαναν έντονη την παρουσία τους στο χώρο του Γερμανικού νεκροταφείου. Ήταν 15 περίπου στο σύνολο τους, με σημαίες και σύμβολα. Κατέθεσαν στεφάνια και φωτογραφήθηκαν με Γερμανούς στρατιωτικούς. Σύμφωνα με τις Γερμανικές αρχές δεν προκαλούν και η παρουσία τους αν ενοχλεί θα πρέπει να συζητηθεί ανάμεσα στις ελληνικές και γερμανικές αρχές.

Υμνητές της “Μεγάλης Γερμανίας”

Για την παρουσία της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας έχουν υπάρξει στο παρελθον εντονότατες αντιδράσεις και στα Χανια λόγω των αναθεωρητικών θέσεών της σε ζητήματα που αφορούν τη Μάχη της Κρήτης και της ακροδεξιάς θεώρησής της με τιμές σε μνημεία για τη “Μεγάλη Γερμανία”.

Πιο αναλυτικά, η «Ένωση Ορεινών Καταδρομών Άνω Φραγγονίας» μαζί με την «Ένωση Γερμανών Αλεξιπτωτιστών» επισκέπτονται πάνω από 25 χρόνια την Κρήτη και ιδιαίτερα την Κάνδανο και τα Φλώρια όπου πραγματοποιούν εκδήλωση σε καλοσυντηρημένο ναζιστικό μνημείο με την επιγραφή “Έπεσαν για τη Μεγάλη Γερμανία”.

Την «Ένωση Γερμανών Αλεξιπτωτιστών» ίδρυσε το 1951 ο Kurt Student και ήταν πρόεδρος της μεταξύ 1952 και 1954.

Ποιος ήταν ο Κουρτ Στούντεντ, για όσους έχουν ξεχάσει;

Είναι ο πτέραρχος, δημιουργός της μεραρχίας αλεξιπτωτιστών και διοικητής του 11ου Αεροπορικού Σώματος ο οποίος έκανε την πρόταση για εισβολή από αέρος στην Κρήτη στον αρχηγό της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας, Χέρμαν Γκαίρινγκ. Είναι επίσης ο ενορχηστρωτής της Σφαγής στο Κοντομαρι με την εκτέλεση των χωρικών ως αντίποινα για την αντίσταση στους ναζί.

Είναι επίσης ο άνθρωπος που έδωσε τη διαταγή για την καταστροφή της Καντάνου, ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τις Δυνάμεις του Άξονα κατά τη διάρκεια της κατοχής της Κρήτης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σημειώνουμε ότι μέχρι το 1988 προέδρευαν στην Ένωση πρώην στρατιωτικοί της Βέρμαχτ.

“Οι Βρετανοί ξεσήκωσαν τους Κρητικούς – Δέχθηκαν “ύπουλη επίθεση” οι σύντροφοί μας στην Κάντανο και αντέδρασαν”

Υπενθυμίζουμε ότι είχε δημιουργηθεί σάλος όταν αποκαλύφθηκε το κειμενο ομιλίας που δόθηκε στο ναζιστικό μνημείο στα Φλώρια, στα 75 χρονια από τη Μάχη της Κρήτης. Η ομιλία και το περιεχόμενό της είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία, οχι όμως στην Ελλάδα και στην Κρήτη.

Ο ομιλητής αντιστράτηγος ε.α. των ορεινών καταδρομών Ράινερ Γιούνγκ ύμνησε τη γενναιοτητα των ναζί και προχώρησε και στην αποτύπωση μίας αναθεωρητικής, φιλοναζιστικής οπτικής της ιστοριας της Μάχης της Κρήτης, σύμφωνα με την οποία, οι Κρητικοί αντιστάθηκαν επειδή τους ξεσήκωσαν οι Βρετανοί “οδηγώντας τους σε πράξεις που σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτονται από το δίκαιο του πολέμου”.

Για να σημειώσει ότι:

"google ad"

“Ως αποτέλεσμα της ύπουλης επίθεσης, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 39 σύντροφοι στις 3 Ιουνίου 1941 καταστράφηκε η Κάντανος ολοσχερώς και σκοτώθηκαν μερικοί άντρες”.

Με άλλα λόγια, η κατστροφή της Καντάνου προκλήθηκε λόγω των παράνομων ενεργειών αυτών που αντιστάθηκαν που προχώρησαν σε πράξεις πέρα απο το δικαιο του πολέμου.

Για τις συγκεκριμένες φιλοναζιστικές εκδηλώσεις έχει ασχοληθεί και η Γερμανικη Βουλη καταδικάζοντάς τις και σημειώνοντας ότι ο σύλλογος ο οποιος της διοργανωνει “δε λαμβάνει πολύ στα σοβαρά την πίστη σε μια ελεύθερη δημοκρατική λειτουργία”.

H ομιλία του Ρ.Γιούνγκ η οποια μετά από τα δημοσιεύματά μας κατέβηκε απο τη σελίδα είναι η εξής:

“Ως αποτέλεσμα της ύπουλης επίθεσης, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 39 σύντροφοι στις 3 Ιουνίου 1941 καταστράφηκε η Κάντανος ολοσχερώς και σκοτώθηκαν μερικοί άντρες. Αυτούς τους νεκρούς μας του θυμίζει το απέναντι μνημείο που συμβολίζει επίσης το πνεύμα της ελευθερίας και της αντίστασης του κρητικού λαού που είχαν υποτιμηθεί εγκληματικά από τη γερμανική πλευρά.

Την Κυριακή στο Μάλεμε θα επιθυμούσα να είχε μιλήσει ένας υψηλός εκπρόσωπος της κυβέρνησής μας, για τη διπλή κατάχρηση, δηλαδή τη κατάχρηση της έννοιας της στρατιωτικής αρετής και των εξαιρετικών στρατιωτικών επιτευγμάτων όλων των νέων ανδρών – των συντρόφων μας – στον οποίων τους τάφους σταθήκαμε την Κυριακή, καθώς και για την κατάχρηση της βούλησης για ελευθερία των Κρητικών από τους Βρετανούς που ξεσήκωσαν τους λεγόμενους „unrecruited civilians“, δηλαδή τους άτακτους και τους οδήγησαν σε πράξεις που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται από το δίκαιο του πολέμου.

Πριν καταθέσω το στεφάνι για την “Ένωση των Γερμανών Ορεινών Μηχανικών» σ΄αυτό το μνημείο που συνδέει το Εντελβάις με τον πολεμικό αετό (τους ορεινούς καταδρομείς με την πολεμική αεροπορία) θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους, τι έκανε δυνατή τη νίκη στην Κρήτη:

Ήταν τα εξαιρετικά επιτεύγματα όλων των Γερμανών στρατιωτών διαφόρων ταγμάτων του πεζικού στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Όμως και οι σύντροφοι της Πολεμικής Αεροπορίας απέδειξαν τις υποδειγματικές αρετές τους:

  • επιχειρησιακή ετοιμότητα και πολεμική ικανότητα,
  • αντοχή και προσωπική πρωτοβουλία,
  • αποφασιστικότητα και τέλος
  • γενναιότητα και τόλμη.
  • Διατηρούμε και τιμούμε τη μνήμη αυτών των αντρών.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...