20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τίμησαν τους ήρωες της “Μάχης της Κρήτης” στο Ωραιόκαστρο

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος Κρητών Ωραιοκάστρου «Ερωτόκριτος» σε συνεργασία με το Δήμο Ωραιοκάστρου τίμησε τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης που το 1941 αγωνίστηκαν για την πατρίδα και την ελευθερία!

Το πρωί της Κυριακής 29 Μαίου τελέστηκε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου και στη συνέχεια στο Μνημείο Κρητών Μακεδονομάχων, στο πάρκο δίπλα από το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέση στη μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης.

Ακολούθησε ομιλία για τη σημασία της Μάχης της Κρήτης από τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ο Ερωτόκριτος», Γιώργο Καπετανάκη.

maxi tis-kritis

Αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Κρητών Μακεδονομάχων από τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων, Γιώργο Καπετανάκη και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου, Στέλιο Παπανικολάου.

Στη συνέχεια μέλη του «Τμήματος Ριζίτικης Παρέας» του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Ν. Πολιτείας Ευόσμου απήγγειλαν ριζίτικα τραγούδια.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

maxi tis kritis

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ