Τσεχία: Μαζική διαδήλωση κατά της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

Κανένα σχόλιο

Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης συνασπισμού της Τσεχίας στη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση που διοργανώθηκε το Σάββατο στην Πράγα με αιχμή την ενεργειακή κρίση.

Με πλήθος συνθημάτων κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, οι διαδηλωτές κάλεσαν την πεντακομματική κυβέρνηση συνασπισμού με πρωθυπουργό τον συντηρητικό Πετρ Φιάλα να πάρει μέτρα για να ελέγξει τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας. Ανάμεσα στα αιτήματα ωστόσο ήταν και παραίτηση της κυβέρνησης.

Οι περίπου 70.000 διαδηλωτές υποστήριξαν ότι θα πρέπει η Τσεχία να είναι ουδέτερη στρατιωτικά και να εξασφαλίσει απευθείας συμβόλαια με τους προμηθευτές φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

"Sponsored links"

Σημειώνεται, ότι η Τσεχία ασκεί το δεύτερο εξάμηνο του 2022 την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live