25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Υπαρκτές αδυναμίες τις οποίες καλούμαστε όλοι εμείς που υπηρετούμε το ΕΣΥ να τις υπερβούμε

Ημερομηνία:

Κύριε Διευθυντά,

Υπηρετώ το Εθνικό Σύστημα Υγείας ως ιατρός σε περιφερειακά ιατρεία και Κέντρα Υγείας (Ταυρωνίτης, Κίσσαμος)εδώ και σχεδόν 10 χρόνια. Γνωρίζω πλέον από πρώτο χέρι την προσφορά του ΕΣΥ όλα αυτά τα χρόνια στους συμπολίτες μας καθώς και στους πολυπληθείς επισκέπτες του νομού μας. Ταυτόχρονα όμως βλέπω καθημερινά και τις υπαρκτές αδυναμίες του τις οποίες καλούμαστε όλοι εμείς που υπηρετούμε το ΕΣΥ να τις υπερβούμε.

Τα τελευταία χρόνια της κρίσης μάλιστα τα προβλήματα έχουν οξυνθεί όπως επίσης έχουν αυξηθεί και οι ανάγκες των συμπολιτών μας οι οποίοι σε ολοένα και μεγαλύτερους αριθμούς και με ολοένα και περισσότερη ένταση έχουν ανάγκη των καλών υπηρεσιών του ΕΣΥ, ειδικά μάλιστα στην περιφέρεια, εκτός δηλαδή του κέντρου των Χανίων. Σε αυτό το πλαίσιο της κρίσης που όλοι μας βιώνουμε, λοιπόν, αναδεικνύεται ο σημαντικός κοινωνικός ρόλος των περιφερειακών ιατρείων και των Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ τα οποία στηρίζουν τους συμπολίτες μας οι οποίοι μένουν στην επαρχία και με αυτόν τον τρόπο μάλιστα προσφέρουν υπηρεσίες και στις οικογένειες τους  που είναι εγκατεστημένες στην πόλη των Χανίων.

Στα γνωστά σε όλους μας προβλήματα των περιφερειακών ιατρείων και Κέντρων Υγείας τα οποία υπάρχουν είτε λόγω πάγιων διαρθρωτικών αδυναμιών είτε λόγω των πιέσεων που ασκούνται στο ΕΣΥ τα χρόνια της κρίσης έχουν δυστυχώς προστεθεί και άλλα τα οποία οφείλονται στην αγωνία τοπικών παραγόντων να επιβεβαιώσουν τον εαυτό τους και το ρόλο τους προσπαθώντας να κάνουν επίδειξη δύναμης σε χώρους και τομείς τους οποίους όμως δεν γνωρίζουν και στους οποίους δεν έχουν καμία απολύτως αρμοδιότητα. Με τον τρόπο αυτό οι τοπικοί αυτοί παράγοντες προσφέρουν εντέλει κακές υπηρεσίες στον τόπο τους και στους πολίτες του.

Κύριε Διευθυντά, καθόλη τη διάρκεια της θητείας μου έχω παραμείνει αυστηρά προσηλωμένος στα ιατρικά μου καθήκοντα, τηρώντας πάντοτε τον όρκο του Ιπποκράτη με σεβασμό απέναντι σε όλους τους ασθενείς και τους κατοίκους των περιοχών που εξυπηρετούνται από τα ιατρεία στα οποία υπηρετώ.  Αυτό θα συνεχίσω να κάνω μέσα πάντοτε από το Εθνικό Σύστημα Υγείας και γνωρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ανταποδίδω(μέρος αυτών που μου έχει προσφέρει) στον τόπο που με γέννησε, με μεγάλωσε, με σπούδασε και στον οποίο ζω με την οικογένειά μου.

Χαράλαμπος Γερασίμου Γεωργιλάς

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ