16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Υπεγραφή η σύμβαση πώλησης της Βιδάλης ΑΕ στον Προμηθευτικό και Καταναλωτικό Συνεταιρισμό ΙΝΚΑ

Ημερομηνία:

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του συνόλου των μετοχών της Βιδάλης ΑΕ στον Προμηθευτικό και Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Μελών ΙΝΚΑ ΠΕ. Στη συνέχεια η νέα Γενική Συνέλευση των μετόχων εξέλεξε Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Απόστολο Αλεξάκη.

Πρόκειται για σημαντική νέα επένδυση του Συνεταιρισμού ΙΝΚΑ που σηματοδοτεί την επέκταση του ΙΝΚΑ για πρώτη φορά εκτός Κρήτης και εκτιμάται ότι θα επιφέρει αύξηση του κύκλου εργασιών τουλάχιστον 30%.

Ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Μελών ΙΝΚΑ ιδρύθηκε το 1979, με έδρα την πόλη των Χανίων. Σήμερα Ο Συνεταιρισμός διατηρεί 30 καταστήματα λιανικής σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Ιεράπετρα, οι εργαζόμενοι ανέρχονται σε περίπου 850 και ο ετήσιος τζίρος ξεπερνάει τα 145 εκατομμύρια ευρώ.

Με την εξαγορά της Βιδάλης ΑΕ, θα λειτουργεί μέσω του νέου δικτύου Super Market και Cash & Carry σε 14 νέα σημεία στη Τήνο, τη Πάρο, τη Κάλυμνο, τη Χίο, τη Μήλο, τη Σαντορίνη, τη Σύρο και την Μήλο.

Ο κύκλος εργασιών της Βιδάλης ΑΕ κατά το τελευταίο έτος ανήλθε στα 45 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ενώ η εταιρία απασχολεί 364 εργαζόμενους.

Όπως δήλωσε ο κ. Απόστολος Αλεξάκης, Πρόεδρος και  Διευθύνων Σύμβουλος των INKA και Βιδάλης ΑΕ, “βασικός στόχος της εξαγοράς είναι η δυναμική ανάπτυξη των ΙΝΚΑ σε μία νέα αγορά, καθώς και η επίτευξη συνεργιών και οικονομιών κλίμακας.”

Ο απερχόμενος ΔΣ της Βιδάλης ΑΕ κ. Δημήτρης Βιδάλης  δήλωσε ότι “σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας έπαιξε το ότι ο νέος αγοραστής είναι μία σύγχρονη, επιτυχημένη και κυρίως Ελληνική εταιρία. Είμαι πεπεισμένος ότι η Βιδαλής  ΑΕ και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν σε καλά χέρια.”

neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ