14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Υποκρισία! Αν η Ευρώπη και οι ΗΠΑ εξοργίζoνταν εξίσου με την παράνομη κατοχη της μισής Κύπρου όσο με την Ουκρανία…

Ημερομηνία:

Αυτό σκεφτήκαμε μετά την άμεση αντίδραση της Ε.Ε. στην αναγνώριση των περιοχών Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ ως ανεξάρτητων από τη Ρωσία και την αποστολή στρατού για την προάπιση της ανεξαρτησίας τους από την Ουκρανία.

Η Ε.Ε. ανέφερε ότι: «Η αναγνώριση των δύο αποσχισθέντων εδαφών στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των συμφωνιών του Μινσκ. Η ΕΕ και οι εταίροι της θα αντιδράσουν με ενότητα, σταθερότητα και αποφασιστικότητα σε αλληλεγγύη με την Ουκρανία”.

Κι όμως, η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ δεν αντιδρούν, λένε μισόλογα, δε δειχνουν καμία αποφασιστικότητα για την παράνομη κατοχή της μισής Κύπρου από την Τουρκία.

Η Ε.Ε. ειδικά δεν αντιδρά αν και η Κύπρος ανήκει στην Ε.Ε.

Απ’ ότι φαίνεται, στην Κύπρο τα συμφέροντα των Ευρωπαίων και ειδικά της Γερμανίας συμβαδίζουν με αυτά της Τουρκίας αλλά στην περίπτωση της Ουκρανίας δε συμβαδίζουν με της Ρωσίας.

Τέτοια υποκρισία…

Σημειωνουμε ότι σε αντίθεση με την Κύπρο στο Ντόνετσκ και στο Λουγκάνσκ πραγματοποιήθηκαν δημοψηφίσματα το 2014 μετά την εθνικιστική Πορτοκαλί “Επανάστασης” στα οποία η συντριπτική πλειοψηφια των κατοίκων ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας των περιοχών όπου ζούνε.

Πιο συγκεκριμένα στο Ντόνετσκ το 89% ψήφισε υπέρ της ανεξαρτησίας (ποσοστό συμμετοχής 74,87% παρά το κλίμα τρομοκρατίας των Ουκρανικών αρχών) ενώ στο Λουγκάνσκ υπέρ της ανεξαρτησίας ψήφισε το 95%.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...