Υπόθεση ψευτογιατρών: Έπαιρναν έως και 25.000 ευρώ για κάθε ένεση με νερό

Κανένα σχόλιο

Σε αναμονή έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης βρίσκεται η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και την σύλληψη του 66χρονου Έλληνα φυσιοθεραπευτή, που εμφανιζόταν ως φυσίατρος στα θύματά του και του 72χρονου Γερμανού γενικού ιατρού που ζει στην χώρα του και εμφανιζόταν ως νευρολόγος με δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες βλαστοκυττάρων που προμήθευε τον Έλληνα συνεργάτη του.

Οι αδίστακτοι απατεώνες δρούσαν από το 2009 έως τουλάχιστον το 2020, εμφανίζονταν ως εξειδικευμένοι στην αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, εντόπιζαν ασθενείς που έπασχαν από αυτή την νόσο, τους διαφήμιζαν τα «μαντζούνια» και τις «εναλλακτικές τους θεραπείες», υποσχόμενοι από βελτίωση έως πλήρη ίαση στους ασθενείς και εκείνοι μέσα στην απόγνωσή τους και στον πόνο τους, έπεφταν θύματά τους, πληρώνοντας μάλιστα μεγάλα ποσά για το ψευτοσκευάσματα που τους έδιναν.

Ενδεικτικά, ο Έλληνας χρέωνε τα θύματα για κάθε ένεση από 20.000-25.000 ευρώ και ο Γερμανός τους έστελνε τα φιαλίδια που στην πραγματικότητα είχαν μόνο νερό.

"Sponsored links"

Με συντηρητικές εκτιμήσεις οι Αρχές θεωρούν ότι από την εγκληματική τους δραστηριότητα έχουν αποκομίσει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.

Μέχρι τώρα φαίνεται 15 ασθενείς να έχουν πέσει θύματά τους, καταφέρνοντας μάλιστα να πείσουν κάποιους από αυτούς ακόμη και να σταματήσουν την πραγματική του θεραπεία και φαρμακευτική αγωγή, με το πρόσχημα ότι δήθεν τους έκανε κακό, με αποτέλεσμα να πεθάνουν πέντε άνθρωποι.

Τα θύματά τους προέρχονται από διάφορες πόλεις της χώρας, ωστόσο η έρευνα ξεκίνησε από την Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ύστερα από καταγγελία ενός θύματος από την Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται μαζί με τα εντάλματα, να εκδοθεί και εισαγγελική διάταξη για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του Έλληνα απατεώνα, καθώς οι Αρχές φοβούνται πως ο πραγματικός αριθμός θυμάτων τους, είναι πολύ μεγαλύτερος, όπως άλλωστε ίσχυε και για την προηγούμενη ανάλογη περίπτωση που είχε συνταράξει την ελληνική κοινωνία. Με την ολοκλήρωση της έρευνας αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία.

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live