Υπό κατάληψη 5 σχολεία στα Χανιά για την επέτειο Γρηγορόπουλου… με μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης!

Κανένα σχόλιο

Μοιάζει με προφητεία του Παϊσιου… Θα κάνουν κατάληψη αλλά θα είναι σα να μη κάνουν.

Και με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σε σειρά σχολείων των Χανίων μαθητές προχώρησαν σε καταλήψεις. Όμως, παρά την απόφασή τους, τα μαθήματα γίνονται κανονικα μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης webex.

Το ζήτημα βεβαίως είναι ότι μέσω της χρήσης της τεχνολογίας ακυρώνεται η δυνατότητα αυτής της δυναμικής μορφής αντίδρασης. Κι αν γίνεται κατάληψη δίχως την έγκριση του μαθητικού σώματος, πάει κι έρχεται. Όμως όταν λαμβάνονται συλλογικές αποφάσεις μέσω δημοκρατικές διαδικασίες και αυτές παρακάμπτονται, τότε το ζήτημα είναι και υπαρκτό και ουσιαστικο και θα πρέπει να προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις.

"Sponsored links"

Σίγουρα η τηλεκπαιδευση μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο. Όμως, όπως και σε κάθε τεχνολογία, θα πρέπει να δημιουργηθούν κανόνες για τη χρήση της ώστε από εργαλείο βελτίωσης της εκπαιδευτικής εργασίας να μη μετατραπεί σε μηχανισμό καταστολής και περιορισμού της δημοκρατίας.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, από το πρωί της Δευτέρας υπό κατάληψη τελούν 5 σχολεία στα Χανιά.

Πιο συγκεκριμένα, υπό κατάληψη βρίσκεται το 7ο Γυμνάσιο Χανίων και το 2ο ΓΕΛ Χανιων, το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, το Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών, το 6ο Γυμνάσιο Αμπεριάς.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live