17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά που απείλησε το Φοινικόδασος

Ημερομηνία:

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης η φωτιά που απείλησε το φοινικόδασος του Πρέβελη, αλλά και ταβέρνες, ποιμνιοστάσια και σπίτια στα νότια του Ρεθύμνου.

H πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης από το Αμμούδι και, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη, τα μέτωπα που εκδηλώθηκαν ήταν περιμετρικά του φοινικόδασους, γεγονός που σήμανε συναγερμό στις πυροσβεστικές αρχές, το δήμο και την Περιφέρεια. Στην περιοχή επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Π.Υ. Ρεθύμνου και την ΕΜΑΚ, ενώ σωτήρια ήταν η επέμβαση των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων, αλλά και του «ρώσικου» πυροσβεστικού αεροσκάφους, το οποίο με δύο μόλις ρίψεις, κατάφερε να σώσει το φοινικόδασος.

Η πυρκαγιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και απειλήθηκαν οι δύο ταβέρνες στο Αμμούδι, ένα σπίτι, ποιμνιοστάσια, ενώ κάηκαν πολλές κυψέλες με μέλισσες.

Προκειμένου να μην απειληθούν ανθρώπινες ζωές, απομακρύνθηκαν με ιδιωτικό σκάφος 20 λουόμενοι από την παραλία του Αμμουδίου, ενώ με εντολή της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρης Λιονή έφτασε στην περιοχή λεωφορείο που τους μετέφερε σε ασφαλές σημείο.

Το βράδυ τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο στην περιοχή παρέμειναν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπό το φόβο της αναζωπύρωσης.

 

 

pyrkagia (2).jpgpyrkagia (3).jpgpyrkagia (4).jpgpyrkagia (5).jpgpyrkagia (6).jpgpyrkagia (7).jpgpyrkagia (8).jpgpyrkagia (9).jpgpyrkagia (10).jpgpyrkagia.jpg

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...