Φαράγγι της Σαμαριάς: «Ρεκόρ 15ετίας» στους επισκέπτες- 130.000 το έχουν διασχίσει έως τώρα

Κανένα σχόλιο

Ρεκόρ 15ετίας στην προσέλευση επισκεπτών στο φαράγγι της Σαμαριάς εκτιμάται ότι θα καταγραφεί φέτος.

Ήδη, 130.000 επισκέπτες έχουν διασχίσει το φαράγγι έως σήμερα. Έως το τέλος της περιόδου εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 160.000, σημειώνοντας ρεκόρ για την τελευταία 15ετία, δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς. Αυτή είναι η πρώτη χρονιά που εφαρμόζεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Φέτος, συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ανακήρυξη του φαραγγιού της Σαμαριάς ως εθνικού δρυμού και τρεις δεκαετίες από τη θέσπιση του Δικτύου Προστατευόμενων Περιοχών «Natura 2000», στις οποίες έχει ενταχθεί.

"Sponsored links"

Ο κ. Αμυράς παρέστη στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας για την ιστορία του εθνικού δρυμού, που διοργανώνεται στη Ξυλόσκαλο του Ομαλού Χανίων. Με αυτή την αφορμή, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που υλοποιούνται αλλά εκείνες που σχεδιάζονται.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αμυράς έκανε λόγο για:

  • Επισκευή και συντήρηση των κτιριακών υποδομών του Εθνικού Δρυμού, σε όλα τα φυλάκια του φαραγγιού στο Ξυλόσκαλο, στη Σαμαριά, στην Αγία Ρουμέλη, στο σταθμό πρώτων βοηθειών, στις υποδομές εξυπηρέτησης επισκεπτών, στο Κέντρο Πληροφόρησης στο Ξυλόσκαλο.
  • Επισκευή, συντήρηση, και λειτουργία του χώρου του παλαιού ελαιοτριβείου Σαμαριάς, ώστε να φιλοξενεί εκθέσεις και να λειτουργεί ως χώρος προβολής της ζωής των παλιών κατοίκων του Δρυμού.
  • Σχεδιασμό για την πλήρη αναστήλωση του εγκαταλελειμμένου οικισμού της Σαμαριάς, εντός του Φαραγγιού, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης.
  • Μεταφορά επισκεπτών που έχουν κινητικές δυσκολίες με 6 ζώα εργασίας.
  • Κατασκευή, αξιοποίηση και προβολή στους επισκέπτες, ενός πρότυπου «γηροκομείου ιπποειδών», για τα ζώα εργασίας που πρόκειται σταδιακά να αποσυρθούν -λόγω ηλικίας- από την ενεργό δράση με μέριμνα και φροντίδα, ως αναγνώριση της συμβολής τους στην εύρυθμη λειτουργία και στην προστασία των επισκεπτών.
  • Προστασία για τον Φουρόγατο. Κατ’ αρχάς θα ταυτοποιηθούν γενετικά τα άτομα του είδους και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί μόνιμο πρόγραμμα παρακολούθησης και προστασίας του πληθυσμού, με στόχο να καθιερωθεί ο Φουρόγατος ως ένα εμβληματικό είδος της Κρήτης δίπλα στον μοναδικό αίγαγρο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live