26.8 C
Chania
Wednesday, July 24, 2024

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Ολοκληρώθηκε το 3ο Cinema Summer Camp

Ημερομηνία:

Παρουσία εκπροσώπων συνδιοργανωτών, φορέων, αρχών και των οικογενειών των συμμετεχόντων ολοκληρώθηκε το 3ο Θερινό  Σχολείο Κινηματογράφου» / «Cinema Summer Camp» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ΜΑΙΧ από 30 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου 2024.

Στην τελετή  λήξης –πέρα των άλλων – οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε πρώτη προβολή τα τρία [3] ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν οι έφηβοι/ες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Ολοκληρώθηκε το 3ο Cinema Summer Camp

Τρία Ντοκιμαντέρ που μας σύστησαν :

  1. Τον Καραγκιόζη και τον Καραγκιοζοπαίχτη Νίκο Μπλαζάκη
  2. Την Αρχαιότερη Ελιά του Κόσμου στις Βούβες του Δήμου Πλατανιά
  3. Τον Κύκλο του Μαλιού

Για 8 μέρες 26 έφηβοι/ες  ( μαθητές Β΄και Γ΄ Γυμνασίου, Α΄και Β΄και Γ΄Λυκείου) από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στο ΜΑΙΧ σε μια διεθνή συνάντηση γνωριμίας με την κινηματογραφική παιδεία με έμφαση στο Ντοκιμαντέρ, τον Πολιτισμό, την Παράδοση και τις Γαστρονομικές συνήθειες της Κρήτης. Οκτώ μέρες με γνώση, δημιουργία, εκδρομές, εμπειρίες!

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Ολοκληρώθηκε το 3ο Cinema Summer Camp

Στόχος του «Θερινού  Σχολείου Κινηματογράφου» / «CinemaSummerCamp» είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες, μέσα από μια σειρά θεωρητικές αλλά κυρίως βιωματικές δράσεις, α) την Τέχνη και την Τεχνική του Ντοκιμαντέρ γ) τις βασικές αρχές οπτικοακουστικής και κινηματογραφικής παιδείας β) τον Πολιτισμό, την Παράδοση και τις Γαστρονομικές συνήθειες της Κρήτης.

Εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις, προβολές, επισκέψεις, μουσικές βραδιές, γαστρονομικές αναζητήσεις και μια σειρά άλλες εκδηλώσεις συγκροτούν ένα 8ημερο πρόγραμμα, προσφέροντας τη δυνατότητα στην ομάδα να βιώσει μοναδικές εμπειρίες.

Επιπλέον, εκτός από τα στοιχεία της Γνώσης και της Μάθησης στο πρόγραμμα εμπεριέχεται και το στοιχείο της Δημιουργίας καθώς η ομάδα –κάθε φορά- δημιουργεί το δικό της ντοκιμαντέρ. Η διοργάνωση αποτελεί την κεντρική καλοκαιρινή δράση του CFF και συνδυάζει την εκπαίδευση στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ και την ευρύτερη οπτικοακουστική παιδεία με την γνωριμία στην Κρητική Διατροφή, τον Αγροτουρισμό , την Ανάκυκλωση, την Κυκλική Οικονομία και την ήπια ανάπτυξη της Κρήτης.

Το «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «CinemaSummerCamp»  αποτελεί μια καινοτόμο διοργάνωση η οποία συνδυάζει νέες τεχνολογίες, τέχνη και πολιτισμό, διατροφή και πολιτισμό της Κρήτης, αγροτουρισμό, ανακύκλωση, κυκλική οικονομία και πραγματεύεται παράλληλα την ήπια ανάπτυξη. Κυρίως αποτελεί μια δομημένη εμπειρία δημιουργικών διακοπών για έφηβους αλλά και για ενήλικες.  Ένας δυναμικός τρόπος να προσεγγίσουν οι νέοι την Κρήτη και μέσα από ένα τέτοιο δυνατό βίωμα να γίνουν πρεσβευτές της στο διηνεκές.

Ραντεβού στο 4ο Θερινό  Σχολείο Κινηματογράφου» / «CinemaSummerCamp» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τον Ιούλιο του 2025.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περίεργο κοκκώδες αφρώδες υλικό σε Καλαθά, Σταυρό, Τερσανά, Κουλούρα

Ένα περίεργο κοκκώδες υλικό, αφρώδες, εμφανίστηκε σήμερα σε πολλές...

Συμφωνία “εθνικής ενότητας” Φατάχ και Χαμάς μετά από 17 χρόνια ρήξης

Συμφωνία «εθνικής ενότητας» με άλλες παλαιστινιακές παρατάξεις, μεταξύ των οποίων...

Κασσελάκης: «Σε όποιον δεν αρέσει, να φύγει από το κόμμα – Τέλος είπα, τέλος»

«Τινάχτηκε» η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου...