22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Φλαμπουράρης: Μέσα σε 25 μέρες μπορούν να γίνουν εκλογές – Κάνω έκκληση στους συντρόφους μου να συνέλθουν

Ημερομηνία:

Λάθος που ελπίζει ότι στην πορεία θα διορθωθεί θεωρεί ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν στη Βουλή τα δύο νομοσχέδια.

«Εγώ δεν θέλω, επειδή τους έκανε προέδρους και αντιπροέδρους, να ψηφίσουν “ναι” ή “όχι”. Θεωρώ ότι ένα είναι το κρίσιμο θέμα, για πρώτη φορά υπάρχει αριστερή ριζοσπαστική κυβέρνηση στη χώρα και στην Ευρώπη, δημοκρατικά εκλεγμένη και μου φαίνεται πραγματικά το λιγότερο που μπορώ να πω unfair τα ίδια τα στελέχη της, οι ίδιοι οι υπουργοί της, να μην της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης. Θεωρώ ότι δεν είναι νοητό. Θεωρώ ότι είναι ένα λάθος που ελπίζω και πιστεύω ότι στην πορεία θα διορθωθεί. Γρήγορα όμως», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι.

Και πρόσθεσε: «Και εμένα με πίκρανε και τον πρωθυπουργό ακόμη περισσότερο. Παρ’ όλα αυτά αισθάνομαι ότι είναι οι σύντροφοί μου, οι συντρόφισσές μου και τους κάνω έκκληση πραγματικά την τελευταία στιγμή να επανέλθουν, να συνέλθουν, την τελευταία στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι η κατάσταση είναι διαφορετική, ότι η Αριστερά είναι στην κυβέρνηση, δεν είναι αντιπολίτευση που είχαμε την πολυτέλεια να κάνουμε διαχωρισμούς. Τώρα πρέπει να συζητήσουμε να δούμε το καινούργιο τοπίο στο οποίο βρισκόμαστε.

«Δεν υπάρχει πουθενά Αριστερά στον κόσμο, όπου είναι κυβέρνηση και είναι αναγκασμένη να κυβερνήσει με μία συμφωνία η οποία έχει αρκετά στοιχεία τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το πρόγραμμά της, με τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων. Οι επιλογές είναι ή φεύγεις από την κυβέρνηση ή αγωνίζεσαι μέσα σε αυτές τις συνθήκες να διευκολύνεις με νομοσχέδια, με πρακτικές αυτούς οι οποίοι πλήττονται περισσότερο. Αυτός είναι ο ρόλος της Αριστεράς».

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση ετοιμάζεται για εκλογές ο υπουργός Επικρατείας απάντησε:«Εμείς τώρα στο μυαλό μας έχουμε να προχωρήσουμε, να κλείσουμε μία όσο το δυνατόν συμφερότερη για τον ελληνικό λαό συμφωνία. Αυτός είναι ο στόχος μας, τον έχει πει και ο πρωθυπουργός, αυτός είναι ο στόχος όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από τη στιγμή που κλειστεί αυτή η συμφωνία και θα έχει τη δυνατότητα να ανασάνει ο ελληνικός λαός νομίζω ότι τότε, ανάλογα τις συνθήκες που υπάρχουν μετά και την ψήφιση της συμφωνίας γιατί όπως ξέρουμε δεν έχει τελειώσει ακόμη η συμφωνία, θα επανεξετάσουμε τη στιγμή που βρισκόμαστε τη θέση που υπάρχει στη συγκεκριμένη Βουλή και από κει θα καταλήξουμε στο τι θα κάνουμε παραπέρα».

Ωστόσο, ο κ. Φλαμπουράρης ξεκαθάρισε ότι αν η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή δεν έχει κανένα λόγο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. «Αν είχαμε 162, αν επανέλθουν, αν πάμε στους 162 ούτε καν θα περνά από το μυαλό μας ότι μπορεί να πάμε σε εκλογές. Για ποιο λόγο; Εχουμε 3,5 χρόνια μπροστά μας», είπε.

Και πρόσθεσε: «Αν έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία ισχυρή γιατί να πάμε για εκλογές και όλοι έχουμε μαζί συμφωνήσει ότι προχωράμε, εφαρμόζουμε βεβαίως τα μέτρα και προσπαθούμε μέσα από παράλληλες δράσεις να απαλύνουμε τις αρνητικές επιπτώσεις που υπάρχουν από αυτά τα μέτρα είτε για τους αγρότες, είτε για τους ανέργους, είτε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αν μπορέσουμε να κάνουμε αυτά γιατί να πάμε σε εκλογές;».

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κράτησε το καλύτερο για το τέλος, λέγοντας για τις εκογές: “Γιατί να δαιμονοποιούμε τις εκλογές. Μέσα σε 20-25 μέρες μπορούν να γίνουν εκλογές”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στον κόμβο Γαλατά

Ένας οδηγός μηχανής τραυματίστηκε, σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη...