24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης μεταξύ αυτών που χτυπήθηκαν βάναυσα από τα ΜΑΤ | Βίντεο

Ημερομηνία:

Φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι μεταξύ των τραυματιών μετά από τη βάναυση επίθεση που δέχθηκαν οι φοιτητές κατά τη μεγάλη πορεία της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Ο Κωσταντίνος Πρασσόπουλος είναι ενεργός στον αγώνα που δίνουν οι φοιτητές στην Κρήτη και ταξίδεψε στην Αθήνα με δεκάδες άλλους από τα Χανιά για να διαμαρτυρηθεί.

Λίγες ώρες μετά βρέθηκε γεμάτος πληγές και αίματα μετά από αναίτια επίθεση που δέχτηκαν οι φοιτητές από δυνάμεις της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

«Μόλις φτάσαμε μπροστά στη Βουλή η αστυνομία μας επιτέθηκε με γκλοπ και χημικά και ακόμα κι όταν οπισθοχωρήσαμε η αστυνομία πέρασε το δρόμο και μας επιτέθηκε ξανά ενώ ήταν ξεκάθαρο από την πλευρά μας ότι οπισθοχωρούμε. Χωρίς να είμαι σίγουρος, πέρα από το γεγονός ότι ήταν εκτεταμένη η χρήση της βίας μου φάνηκε ότι με χτύπησε ανάποδο γλοπ το οποίο τελευταία φορά που το τσέκαρα, ήταν πολύ παράνομο» δήλωσε ο φοιτητής.

«Εδώ και δύο μήνες ο Φ.Σ του Πολυτεχνείου Κρήτης κάνει συνελεύσεις, πορείες και κάνει κατάληψη. Πάνω από 200 σχολές σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται κλειστές. Καθημερινά κινητοποιούμαστε, καθημερινά διαδηλώνουμε ενάντια σε αυτό το έκτρωμα το οποίο θέλει να φέρει η κυβέρνηση. Έχουμε την ακαδημαϊκή κοινότητα στο πλάι μας, την κοινωνία, τους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους χώρους» τόνισε ακόμη μιλώντας στην efsyn.gr

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στο Σύνταγμα:

Εικόνες γροθιά στο στομάχι

Όπως φαίνεται σε βίντεο του in η βιαιότητα της αστυνομίας είναι τέτοια που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι ένας από τους φοιτητές που συμμετείχε στην πορεία.

«Η επίθεση ήταν σφοδρή και βίαιη» ανέφερε φοιτητής, τρομοκρατημένος από την αγριότητα  της επίθεσης των ΜΑΤ. Τα λεπτά αγωνίας που έζησε αποτυπώνονται στα λόγια του («Στο Κόκκινο»): «Όταν ανεβήκαμε μπροστά από την Βουλή μας περικύκλωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις και από κάτω και από πάνω. Ευτυχώς συγκρατήσαμε μια ψυχραιμία και δεν ποδοπατηθήκαμε (…) ανέφερε και συμπλήρωσε: «Όπου γυρίσει κάποιος να δει γύρω του είναι παντού άνθρωποι με κοκκινισμένα μάτια, τραυματισμένοι, δεν μπορούν να δουν (…). Η επίθεση ήταν σφοδρή και βίαιη».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ