21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Φωνή λαού, οργή Θεού”: Μαζικότατη η απεργιακή συγκέντρωση στα Χανιά | Φωτορεπορτάζ

Ημερομηνία:

Σε μια από τις πιο μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών οι Χανιώτες έστειλαν δυνατό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ενάντια στην ακρίβεια, ενάντια στην ανεργία, ενάντια στην κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες η πορεία ήταν μαζικότατη και είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η αρχή της πορείας είχε φτάσει στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, η ουρά βρισκόταν ακόμα στο Δημαρχείο Χανίων.

Η απεργιακή συγκέντρωση ήταν ενωτική αφού κατέβηκαν μαζί τόσο τα σωματεία υπό το Εργατικό Κέντρο Χανίων όσο και τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Από παιδιά τα οποία κρατούσαν πλακάτ που υπενθύμιζαν στους κυβερνώντες ότι… «οι γονείς μας δεν είναι παιχνίδια», από μαθητές και φοιτητές, εργαζομενοι στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, έμποροι, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, από τους διανομείς των ταχυφαγείων ως τις καθαρίστριες και τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο και τους εκπαιδευτικούς, ήταν όλοι εκει φωνάζοντας «φτάνει πια με την ακρίβεια», φτάνει πια με την εκμετάλλευση, φτάνει πια με την υποχρηματοδότηση.

"google ad"

Σημειώνουμε ότι τα σωματεία που πρόσκεινται στο Εργατικό Κέντρο συγκεντρώθηκαν από τις 10 το πρωί, ενώ ακολούθως περίπου στις 11 έφτασαν στο σημείο τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...