Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής στο Ανατολικό Σέλινο Χανίων, καθώς νέα πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατη χαράδρα, κατακαίγοντας δασική έκταση και καλλιέργειες με ελιές,.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε περιοχή που είχε δοκιμαστεί ξανά από μεγάλες φλόγες το περασμένο καλοκαίρι, προκαλώντας εύλογη ανησυχία στις αρχές και στους κατοίκους. Παρά την εγγύτητα της φωτιάς σε κατοικημένο οικισμό, δεν σημειώθηκαν απειλές για σπίτια, χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο μέτωπο
Στο σημείο επιχειρούσαν 36 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας πεζοπόρου της 19ης ΕΜΟΔΕ, με 16 οχήματα και δύο ελικόπτερα να ενισχύουν τη μάχη από αέρος.
Η Πυροσβεστική έδωσε σαφείς οδηγίες ετοιμότητας σε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής, μέσω μηνύματος από το 112, καλώντας τους να είναι σε επιφυλακή για πιθανή εκκένωση, αν οι συνθήκες επιδεινωθούν.
Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Με μήνυμα του 112 ειδοποιήθηκαν κάτοικοι και επισκέπτες να παραμένεουν σε ετοιμότητα.
Άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής
Σημειώνουμε ότι στις προσπάθειες κατάσβεσης συνέδραμαν και πυροσβεστικά ελικόπτερα.
Υψηλός κίνδυνος αναζωπυρώσεων
Η περιοχή χαρακτηρίζεται από πυκνή βλάστηση, γεγονός που δημιουργεί υψηλό κίνδυνο ταχείας εξάπλωσης ή αναζωπυρώσεων, ενώ οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή.