20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Φώφη Γεννηματά: Πένθος στη Βουλή για τον θάνατό της – Σταματούν οι εργασίες για μία εβδομάδα

Ημερομηνία:

Σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής πρόκειται να τιμηθεί η μνήμη της Φώφης Γεννηματά, όπως ανακοίνωσε από το βήμα του κοινοβουλίου ο πρόεδρος του σώματος, Κώστας Τασούλας. Δήλωσε επίσης ότι σταματούν οι εργασίες της Βουλής για την τρέχουσα εβδομάδα.

Σημείωσε ότι πρέπει να «αποφασίσουμε στοιχειωδώς την διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου γι’ αυτή την εβδομάδα ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στην μνήμη της». Πρόσθσε πως «συνομίλησα με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και συμφωνήσαμε ώστε να παγώσει το νομοθετικό έργο αυτή την εβδομάδα και με τα υπόλοιπα κόμματα να παγώσει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος».

Αναφερόμενος στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής επισήμανε ότι θα γίνει στην μνήμη μιας “σημαντικής πολιτικού, άξιας γυναίκας, αφοσιωμένης μητέρας, αγαπητής συναδέλφου” που “μέχρι την τελευταία στιγμή στα μάτια όλων μας ήταν φέρελπις”.

Μάλιστα ο Κώστας Τασούλας όπως είπε κατέθεσε λουλούδια στο έδρανο που καθόταν η Φώφη Γεννηματα, ενώ στην Βουλή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη της.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ