«Χάπι του βιασμού»: Τι προκαλεί στον οργανισμό – Γιατί δε γίνεται εύκολα αντιληπτό από το θύμα

Κανένα σχόλιο

Τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένουν οι αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν χορηγήθηκε στην 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη το λεγόμενο «χάπι» του βιασμού.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη, ψυχοτρόπο ουσία, η οποία καθώς είναι άχρωμη και άγευστη, μπορεί κάποιος να τη ρίξει , σε μορφή σκόνης στο ποτό του θύματος του χωρίς να γίνει εύκολα αντιληπτή.

Όταν το θύμα καταναλώσει την εν λόγω ουσία, αισθάνεται άμεσα υπνηλία, ενώ είναι πιθανό να χάσει ακόμη και τις αισθήσεις του.

"Sponsored links"

Ακόμα και όταν συνέλθει, το θύμα εξακολουθεί να έχει μειωμένη ικανότητα να θυμηθεί τι έχει συμβεί τις προηγούμενες ώρες και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τον δράστη του βιασμού.

Ύπουλες, μικρές ποσότητες σε αλκοολούχα ποτά
Το GHB, όπως έχει γίνει γνωστό, το «χάπι» του βιασμού μετά από ένα 24ώρο είναι δύσκολο να εντοπιστεί στον οργανισμό και το γεγονός ότι συναντάται σε μικρές ποσότητες σε αλκοολούχα ποτά όπως κρασί και μπύρα, δυσκολεύει τους ειδικούς στις τοξικολογικές εξετάσεις να αποφανθούν εάν, πράγματι, χορηγήθηκε στο θύμα.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις τις 24χρονης ανίχνευσαν στον οργανισμό της ουσίες που μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό σύστημα, ωστόσο, τα επίσημα αποτελέσματα είναι αυτά που περιμένουν οι αρχές, έτσι ώστε να διαπιστώσουν εάν αυτό που της χορηγήθηκε ήταν το λεγόμενο «χάπι» του βιασμού.

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live