Χανιά: Αθώοι οι 7 για τη σύσταση συμμορίας εμπορίας όπλων – Οι ποινές

Κανένα σχόλιο

Αθώους για την κατηγορία της σύστασης συμμορίας εμπορίας όπλων έκρινε σήμερα το Εφετείο Χανίων, τους επτά κατηγορούμενους της πολύκροτης υπόθεσης που απασχόλησε τα Χανιά, τον Οκτώβριο του 2021.

Μόνο ο ένας εκ των κατηγορουμένων κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της εμπορίας όπλων.

Αναλυτικά το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του πρώτου κατηγορουμένου για τις κατηγορίες της παράνομης μετασκευής όπλων, της εμπορίας όπλων και της παράνομης κατοχής όπλων. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν αφορούν τα όπλα που είναι λειτουργικά.

"Sponsored links"

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του για τις κατηγορίες της μετασκευής όπλων χωρίς άδεια και της παράνομης κατοχής όπλων, χωρίς άδεια αποφασίστηκε η ενοχή του για την παράνομη κατοχή όπλων που δεν είχαν άδεια. Για τον τέταρτο κατηγορούμενο το δικαστήριο έκρινε ότι είναι ένοχος για την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλου χωρίς άδεια. Για τον έκτο κατηγορούμενο αποφασίστηκε η ενοχή του για την παράνομη κατοχή όπλων που δεν είχαν άδεια.

Τέλος για τον έβδομο κατηγορούμενο το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του για την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλου χωρίς άδεια. Το δικαστήριο κατά περίπτωση επέβαλε ποινές κάθειρξης από ένα έως και επτά έτη.

Στους κατηγορούμενους δόθηκε η δυνατότητα έφεσης για αναστολή των ποινών τους.

Υπενθυμίζεται, πως οι αστυνομικές αρχές των Χανίων, στα μέσα Οκτωβρίου του 2021, μετά από μεγάλη επιχείρηση σε Κίσαμο, Παλαιόχωρα, Αποκόρωνα και στην πόλη των Χανίων είχαν βρει «παράνομα εργαστήρια όπλων». Επτά άτομα συνελήφθησαν ως μέλη του κυκλώματος, και όπως είχε ανακοινωθεί στα τρία πλήρως εξοπλισμένα παράνομα εργαστήρια όπλων βρέθηκαν μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: 31 πολεμικά όπλα, 34 πιστόλια και περίστροφα, 13.000 φυσίγγια, 14 κάννες κυνηγετικών όπλων 45 κορμοί κυνηγετικών όπλων 4 σιγαστήρες και 70 γεμιστήρες.

Ρεπορτάζ: Παντελής Χουλάκης

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live