30.5 C
Chania
Wednesday, July 9, 2025

Χανιά: Διεθνές ενδιαφέρον για την υπόθεση με τον Αζέρο κατάσκοπο και τη Βάση της Σούδας

Ημερομηνία:

Πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στην υπόθεση με τον Αζέρο κατάσκοπου και τη Βάση της Σούδας.

Μεταξύ αυτών στο θέμα αναφέρεται και το Associated Press το οποίο μάλιστα έχει και φωτογραφικό υλικό από τα Δικαστήρια Χανίων.

Στη σχετική είδηση αναφέρεται:

Οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα στη νότια Κρήτη με την κατηγορία της κατασκοπείας, ανακοίνωσε η αστυνομία τη Δευτέρα.

Ο άνδρας, του οποίου τα στοιχεία δεν αποκαλύφθηκαν σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας υπόπτων στην Ελλάδα, συνελήφθη την Κυριακή σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), προσέθεσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο συλληφθείς είναι υπήκοος Αζερμπαϊτζάν και είχε στην κατοχή του πολωνικό διαβατήριο. Φέρεται να είχε τραβήξει χιλιάδες φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων και πολεμικών πλοίων.

Η Κρήτη φιλοξενεί τη ναυτική βάση των Ηνωμένων Πολιτειών στον κόλπο της Σούδας, ένα στρατηγικά σημαντικό λιμάνι βαθέων υδάτων στην ανατολική Μεσόγειο, το οποίο μπορεί να υποδεχτεί και αεροπλανοφόρα.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε τη Δευτέρα στο δικαστήριο για την πρώτη ακρόαση. Του δόθηκε προθεσμία έως την Τετάρτη για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. 1. Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. 2. Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Παλιότερα, εσείς οι αναγνώστες μας, αναγνωρίζατε την προσπάθειά μας και στηρίζατε το έργο μας αγοράζοντας την εφημερίδα από τα περίπτερα. Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε σας ζητάμε να κάνετε ξανά το ίδιο με μία μικρή μηνιαία συνδρομή. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ