Χανιά: Εκδήλωση για την επέτειο γέννησης του Ελευθερίου Βενιζέλου στις Μουρνιές με παρουσίαση του βιβλίου “Από τα Χανιά στο Καλέ-Γκρότο”

Κανένα σχόλιο

Τη Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 και ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί στις Μουρνιές Χανίων (Περίβολος Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής) η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση που οργανώνουν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Χανίων με αφορμή την επέτειο της γεννήσεως του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Φέτος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση του βιβλίου «Από τα Χανιά στο Καλέ-Γκρότο. Η Μικρασιατική Εκστρατεία. Ιστορικό – φωτογραφικό αρχείο λοχία Παναγιώτη Ν. Σοϊλεντάκη» του Νικολάου Π. Σοϊλεντάκη.

Την παρουσίαση θα κάνει η Στέλλα Αλιγιζάκη, Φιλόλογος – Ιστορικός, ενώ θα ακολουθήσει θεατρικό αναλόγιο όπου οι Σταύρος Ζουλάκης και Ελένη Βιγλάκη θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο. Αντιφώνηση θα κάνει ο συγγραφέας.

"Sponsored links"

Επιπλέον, θα ακουστεί για πρώτη φορά στην Κρήτη το ελληνικό στρατιωτικό εμβατήριο «Τρεμπεσίνα», σύνθεση του Συνταγματάρχη (ΜΣ) Ελευθέριου Μαυρομμάτη (1895-1976), Γενικού Αρχιμουσικού και Διευθυντή Μουσικού Σώματος Στρατού, συμπολεμιστή του Παναγιώτη Σοϊλεντάκη, αφιερωμένη στους Ήρωες της V Μεραρχίας Κρητών.
Η εκδήλωση θα κλείσει με προβολή της σειράς video «Ερωτήσεις για τον Ελευθέριο Βενιζέλο», παραγωγής του Ιδρύματος: «Πώς πέρναγε τον ελεύθερο χρόνο του;» και «Πού τον συναντάμε σήμερα;».

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι διοργανωτές.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live