Χανιά: Η απόφαση του Ειρηνοδικείου για τις πηγές Αρμένων

Κανένα σχόλιο

Δημοσιεύθηκε από το Ειρηνοδικείο Βάμου η απόφαση επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο Δήμος Αποκορώνου με την οποία ζητούσε να αφαιρεθούν τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί από τους νέους ιδιοκτήτες πάνω στον δρόμο που οδηγούσε στις πηγές «Πλάτανος» των Αρμένων για να διασφαλιστεί ο απρόσκοπτος έλεγχος της ποιότητας του νερού και η καθαριότητα του χώρου.

Η απόφαση αυτή απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων λόγω ελλείψεως επείγουσας περίπτωσης ή επικείμενου κινδύνου για την λήψη ασφαλιστικού μέτρου αφού, όπως δέχθηκε, «τα εν λόγω εμπόδια(οικοδομικά υλικά κλπ.)έχουν άπαντα αφαιρεθεί από τους καθ’ ών προ πολλού και άρα δεν συντρέχει ανάγκη έκτακτης προσωρινής δικαστικής προστασίας του αιτούντος δια της λήψης ασφαλιστικού μέτρου».

Το σημαντικό όμως είναι ότι η απόφαση έκρινε ότι «ο αιτών(Δήμος Αποκορώνου) έχει το δικαίωμα να αξιώσει από τους καθ’ ών να άρουν κάθε εμπόδιο,ώστε να υπάρχει ακώλυτη πρόσβαση των αρμοδίων εντεταλμένων του αιτούντος προς διενέργεια κάθε αναγκαίας για τον έλεγχο της καταλληλότητας του ύδατος ενέργεια», επιχείρημα ενισχυτικό της τακτικής αγωγής που έχει ασκήσει ο Δήμος μαζί με κατοίκους των Αρμένων κατά των νέων ιδιοκτητών, με την οποία ζητούν να αναγνωριστεί η κοινοχρησία της οδού, που εμμέσως ανατρέπει την προσωρινή διαταγή που το ίδιο δικαστήριο είχε εκδώσει με την οποία επιτρεπόταν στον Δήμο μόνο δύο φορές τον μήνα να έχει πρόσβαση στις πηγές.

"Sponsored links"

Ο Δήμος Αποκορώνου συνεχίζει τον αγώνα του για να προασπίσει   τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του δρόμου που οδηγεί στις πηγές Πλατάνου Αρμένων ανταποκρινόμενος στο καθήκον του αλλά και στην ευθύνη του απέναντι στους δημότες και κατοίκους του.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live