Χανιά: Κάλεσμα εργαζομένων νοσοκομείου και γιατρών προς τους πολίτες για συμμετοχη στην κινητοποίηση για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας – Παγκρήτια κινητοποίηση την Πέμπτη στο Ηράκλειο

Κανένα σχόλιο

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων και η ΕΓΕΣΥΧ καλεί τους Συναδέλφους, τον Χανιώτικο λαό και όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Νομού στην Πύλη του Νοσοκομείου 11.00 μέχρι 13.00 την Πέμπτη 01/12/2022, με σκοπό την αποτροπή του Νομοσχεδίου της Ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Υγείας.

“Οφείλουμε στην Κοινωνία και στα παιδιά μας να μην αφήσουμε να περάσει αυτό το Νομοσχέδιο”, αναφέρουν στο κάλεσμα΄τους

Υπενθυμίζουμε ότι παγκρήτια σύσκεψη πραγματοποίησαν την προηγούμενη Παρασκευή, μέλη των ΔΣ των Ενώσεων Γιατρών ΕΣΥ Κρήτης και του ΦΣ Ιατρικής Κρήτης, με θέμα την οργάνωση και το συντονισμό της αγωνιστικής τους δράσης ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, που κατατέθηκε για επεξεργασία στις Επιτροπές της Βουλής στις 23 Νοέμβρη.

"Sponsored links"

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, στη σύσκεψη αυτή υπήρχε ομόφωνη απόρριψη του νομοσχεδίου στο σύνολό του, «που καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών ΕΣΥ, επεκτείνει την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών υγείας, μετατρέποντας την υγεία σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα λιγότερες δωρεάν και πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες περίθαλψης, ενώ οδηγεί και σε ακόμη πιο εξοντωτικές συνθήκες εργασίας ειδικευμένους και ειδικευόμενους γιατρούς καθώς και σε υποβάθμιση της αξίας των ιατρικών πτυχίων».

Σημειώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής θα πραγματοποιηθεί παγκρήτια απεργιακή συγκέντρωση στις 12 πμ στο κέντρο του Ηρακλείου, με κάλεσμα στήριξης-συμμετοχής σε εργατικά κέντρα, σε άλλα σωματεία εργαζομένων-συνταξιούχων, σε μαζικούς φορείς, σε συλλόγους ασθενών, σε όλο το λαό.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live