14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χανιά: Κάλεσμα σε αντιφασιστική Συγκέντρωση για το Εφετείο των νεοναζί της Χ.Α.

Ημερομηνία:

28/9, στις 7 μ.μ.

Κάλεσμα σε αντιφασιστική Συγκέντρωση για το Εφετείο των νεοναζί της Χ.Α.

Από την KΑΤΑΛΗΨΗ ROSA NERA

Τετάρτη 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

19:00, στην πλατεία Αγοράς, καλούμε μαζί με τα σωματεία και συλλογικότητες της πόλης.

Ο Παύλος ζει!

Περιμένοντας τις εξελίξεις γύρω από τη δίκη της Χ.Α. (δεύτερη δικάσιμος την Τετάρτη, στις 28 Σεπτέμβρη), βλέπουμε το ελληνικό κράτος να συνεχίζει την εφαρμογή ενός μέρους της ατζέντας των νεοναζί και όχι τυχαία.

Οι πνιγμοί και  οι φυλακίσεις προσφύγων και μεταναστριών, η προστασία βιαστών ανηλίκων την ίδια στιγμή που  ρατσιστικά εγκλήματα και γυναικοκτονίες κουκουλώνονται από μπάτσους ή δικαστές, τα πολεμικά σενάρια που δίνουν και παίρνουν, η υποτίμηση της ζωής και της εργασίας, αποτελούν κι αυτά τη  νέα επίθεση στους από τα κάτω και στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.

Την ημέρα του εφετείου, 9 χρόνια, λοιπόν, από τη δολοφονία του Π. Φύσσα και φαίνεται πως ο αντιφασιστικός αγώνας δεν τελειώνει ποτέ.

Η Χ.Α. υπήρξε το μακρύ χέρι του κράτους και ένα απ’ τα πρώτα όπλα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς η τελευταία σχεδίαζε τον έλεγχο της εργατικής τάξης μέσα στο περιβάλλον της καπιταλιστικής κρίσης. Η λειτουργία της Χρυσής Αυγής ήταν πλήρως συντονισμένη με τις προτεραιότητες ελέγχου και καταστολής που είχε ανάγκη το ελληνικό καπιταλιστικό σύστημα για την περίοδο εκείνη. Η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να κυριαρχήσει στο πεζοδρόμιο για να βουλώσει το στόμα όσων έτρωγαν την κρίση στη μούρη.

Η αντιφασιστική συνείδηση και μνήμη δεν περιορίζεται στο να μην ξεχνάμε τους ανθρώπους που δολοφονήθηκαν από τους φασίστες ή να αναγνωρίζουμε ότι ο φασισμός είναι κάτι “κακό”. Τα ρατσιστικά και φιλοπόλεμα μορφώματα που ξεπηδούν σε “περιόδους κρίσης” και η θεωρία των “δύο άκρων”, έρχονται για να μας κάνουν να ξεχάσουμε. Να ξεχάσουμε με ποιανού τα συμφέροντα είμαστε, με ποιον θα βαδίσουμε στον δρόμο και θα φωνάξουμε για το δίκιο. Με τους φασίστες και τα αφεντικά τους ή με τους αντιφασίστες και αντιφασίστριες ;

Η μνήμη και η αντιφασιστική συνείδηση βρίσκεται στους αγώνες του σήμερα.

Ποτέ δε θα ξεχαστεί η αντίσταση του Παύλου, απέναντι σε μια ολόκληρη τοπική οργάνωση των ναζί που δρούσε με τη διακριτική παρακολούθηση της αστυνομίας. Ποτέ δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον φασισμό.

Για την δίκη της Χ.Α. στις 28 Σεπτέμβρη

"google ad"

Είμαστε ενάντια στις φυλακές, σίγουρα δεν εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη, είμαστε όμως και ενάντια στους φασίστες και δίπλα στους αντιφασίστες/αντιφασίστριες. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι αγώνες των από τα κάτω μπορούν να εκτρέψουν τη σημερινή αποδημοκρατικοποίηση των θεσμών και να πιέσουν τη δικαστική εξουσία να μην ξεπλύνει για ακόμη μια φορά τα καθάρματα της Χ.Α.

Στεκόμαστε σε μια φράση της Ελλ. Δικαιοσύνης που λέει “στο όνομα του ελληνικού λαού” και με βάση αυτή δικαιολογείται κάθε αυθαιρεσία της δικαστικής εξουσίας, κάθε παράβαση του νόμου ή του συντάγματος απέναντι σε όποιον αυτή θέλει. Ξέρουμε πως η δικαστική εξουσία δεν είναι ανεξάρτητη και πως δρα με συγκεκριμένα συμφέροντα.

Βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ισχυρών και ποτέ με τους φτωχοδιαβόλους, ποτέ με τους αντιφασίστες, ποτέ με το δίκιο. Κι όσες φορές έχει συμβεί αυτό ήταν επειδή ο κόσμος του αγώνα, που ακόμα θυμάται και ακόμα υπερασπίζεται το δίκιο βρισκόταν εκεί για να πιέσει να παρθεί η σωστή απόφαση.

Για αυτό στις 28 Σεπτέμβρη θα είμαστε στον δρόμο ενάντια στους φασίστες και τα αφεντικά τους, μαζί με την οικογένεια του Παύλου και κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια.

Με ενότητα στη βάση του κινήματος και της κοινωνίας ο αντιφασιστικός αγώνας δίνεται παντού, στα δικαστήρια, στους δρόμους, στις γειτονιές μας, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας και σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής.

Κατάληψη Rosa Nera, Σεπτέμβριος 2022,

Εικόνα: η Μάγδα Φύσσα σε συζήτηση για τον αντιφασισμό, ενημέρωση για το εφετείο της 28ης Σεπτέμβρη, μαζί με τον Γιάννη Μάγγο, την Κατάληψη Rosa Nera, και τον  Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» στο πλαίσιο της έκθεσης Ματωμένα Πορτρέτα του Δημήτρη Αστερίου στην Ρόζα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ