19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χανιά: Κινητοποίηση για τα Τέμπη και την Τρίτη 7 Μαρτίου στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

Ημερομηνία:

Νέα κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς σωματεία και φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, απαιτώντας πλήρη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας στα Τέμπη, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε, να αποδοθούν όλες οι ευθύνες.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Επισιτισμού:

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους φορείς του νομού μας  σε κινητοποίηση  την Τρίτη 7 Μάρτη στις 7.00 μ.μ. στη πλ. Δημοτικής Αγοράς  απαιτώντας πλήρη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας στα Τέμπη, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε, να αποδοθούν όλες οι ευθύνες.

Εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες.

Μας γεμίζει οργή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει αυτουργούς τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες  κυβερνήσεις που θυσιάζουν  τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της πολιτικής που τις λογαριάζει ως  κόστος για το κράτος και ως όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η σημερινή πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει δημόσιες υποδομές και συγκοινωνίες ασφαλείς και σύγχρονες , με μόνιμο και επαρκές προσωπικό που θα καλύπτουν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Γι’ αυτό παλεύουμε ανυποχώρητα διεκδικώντας  ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για εμάς και τις οικογένειές μας.

Ένα έγκλημα για το οποίο εδώ και καιρό είχαν προειδοποιήσει τα Σωματεία των Σιδηροδρομικών λέγοντας πως “η πολιτική της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρομικών μεταφορών θα έχει τραγικές συνέπειες”. Και σα να μη έφταναν όλα αυτά, σύμφωνα με τις καταγγελίες των Σωματείων των Σιδηροδρομικών “το σύστημα ελέγχου δεν λειτουργεί εδώ και καιρό και εν έτη 2023 όλα γίνονται χειροκίνητα”.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες. Να μη συγκαλυφθεί τίποτα!

Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί!!

Όλων των νεκρών θα γίνουμε  η φωνή!

Τέλος καλούμε και εμείς με την σειρά μας  στη σύσκεψη που διοργανώνουν τα σωματεία των  υγειονομικών του Νοσοκομείου Χανιών την Δευτέρα 6 του Μάρτη και ώρα 7:00μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με θέμα την οργάνωση συλλαλητηρίου την Πέμπτη 9 του Μάρτη  για την τραγική κατάσταση στο Νοσοκομείο που συνεχώς επιδεινώνεται κυρίως λόγω της σοβαρής υπο-στελέχωσης τόσο σε Ιατρικό όσο και σε Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό Προσωπικό.

Ανακοίνωση για το δυστύχημα στα Τέμπη

Συμμετοχή στη συγκέντρωση την Τρίτη 7 Μάρτη, στις 7μμ στην Αγορά

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων:

"google ad"

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων εκφράζει τη βαθιά θλίψη και το θυμό της για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά και προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων ακόμη. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων κι απαιτούμε τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια τραγικά δυστυχήματα. Τα μέτρα αυτά μόνο ο λαός μπορεί να τα επιβάλλει με την πάλη του.

Το δυστύχημα στα Τέμπη δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ο υπαίτιος έχει ονοματεπώνυμο: είναι το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους και η εγκληματική λογική “κόστους – οφέλους” που έχει πληρώσει πολλές φορές μέχρι σήμερα ο λαός μας κυριολεκτικά τόσο με τον ιδρώτα, όσο και με το αίμα του. Είναι το αποτέλεσμα της “απελευθέρωσης” των συγκοινωνιών και των ιδιωτικοποιήσεων που από κοινού στήριξαν και στηρίζουν διαχρονικά τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η πολιτική, που μ’ ένα στόμα και με μια φωνή στηρίζουν, είναι που οδηγεί τα κόστη – φωτιά των εισιτηρίων και την ίδια στιγμή βάζει σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά.

Αποτελεί τραγική ειρωνεία στον 21ο αιώνα με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας η κίνηση στους σιδηροδρόμους να διεξάγεται χειροκίνητα, να μην υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υποδομές που θα διασφαλίζουν την ασφαλή μετακίνηση του λαού. Πολύ περισσότερο αποτελεί ιλαροτραγωδία η κυβέρνηση της ΝΔ και τα αστικά κόμματα να παίρνουν όλα τα μέτρα για να πραγματοποιείται το μπαράζ πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας ηλεκτρονικά και την ίδια στιγμή να “ποιούν την νήσσαν” όταν πρόκειται για την εγκατάσταση σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων ελέγχου της κυκλοφορίας στους σιδηροδρόμους. Αποτελεί ξεκάθαρο θράσος το ελληνικό κράτος να μπουκώνει με ζεστό χρήμα την ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο, η Ελλάδα να δαπανά δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς στην υπηρεσία των αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών και την ίδια στιγμή να δίνονται ψίχουλα για το συγκοινωνιακό δίκτυο και τα αναγκαία έργα υποδομής και ασφάλειας.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, οι αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο που εδώ και χρόνια έγκαιρα επισήμαναν και κατήγγειλαν επανειλημμένα τα προβλήματα και τους κινδύνους. Στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα και τις διεκδικήσεις τους.

Καλούμε στη συγκέντρωση που οργανώνουν σωματεία της πόλης μας την Τρίτη 7  Μάρτη, στις 7μ.μ. στην Αγορά.

Ως εδώ! Δεν σιωπούμε! Είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα για να μη θρηνήσει ο λαός μας άλλα θύματα! Για να παλέψουμε για φθηνές κι ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο το λαό, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...