Χανιά – Κρανίου τόπος; Η κάμπια ξεκάνει τα πεύκα, οι κλαδευτές… τους ευκαλύπτους και η υποκρισία στα ύψη

Κανένα σχόλιο

Το πανέμορφο μέχρι τώρα περιβάλλον των Χανίων διολισθαίνει στην καταστροφή και κανενός «το αυτί δεν ιδρώνει»…

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας του Δήμου Χανίων και ειδικά η πλέον αρμόδια υπηρεσία ειδική στο αντικείμενο Διεύθυνση Δασών «κοιμούνται όρθιες».

Είναι τραγική η εικόνα που παρουσιάζουν όλα τα πευκοδάση μικρά ή μεγαλύτερα.

"Sponsored links"

Το δάσος του Αγίου Ματθαίου και απέναντι προς τους τάφους των Βενιζέλων και πολλά πεύκα στην οδό Ακρωτηρίου είναι σχεδόν ξερά.

Αιτία οι ατελείωτες αποικίες κάμπιας με τεράστιες σακκούλες που κρέμονται στα κλαδιά των πεύκων και αφανίζουν τα πεύκα.

Ίδια κατάσταση επικρατεί στον Κάρμιλο λίγο πριν την περιοχή Λειβάδια αλλά και στα πευκοδάση στην πλαγιά του λόφου όπως ανηφορίζομε προς Αφράτα.

Η όλη εικόνα είναι τρομακτική και για το μέγεθος της καταστροφής αλλά κυρίως για την εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων που δεν κάνουν τίποτα για την εξυγίανση των δέντρων εκτός από το κλάδεμα.

Τα πεύκα τουλάχιστον τα κλαδεύουν κανονικά (ειρωνεία) ενώ αντίθετα τους ευκαλύπτους όπου τους συναντούν οι συναρμόδιες υπηρεσίες διά των κλαδευτών τους καρατομούν θανατηφόρα!!!

Έτσι οι ευκάλυπτοι σε όλο το εύρος κυρίως της πόλης των Χανίων έχουν αποδεκατιστεί.

Στην λεωφόρο Καζαντζάκη έχουν -μετά το βαθύ κλάδεμα – (κορμοτομή) μειωθεί αισθητά.

"Sponsored links"

Κάθε χρόνο μετά τις κορμοτομές που αποφέρουν πολλούς τόνους πολύτιμης ξυλείας ξεραίνονται αρκετοί.

Φέτος στο Βαμβακόπουλο ξεράθηκαν οι ευκάλυπτοι δίπλα στο ΚΤΕΟ αλλά και οι υπόλοιποι έχουν πάρει μορφή τερατόδεντρων.

Ίδια εικόνα με τους καρατομημένους θεόρατους ευκαλύπτους υπάρχει στη λεωφόρο Ηρακλείου (Σούδας), στον Βλητέ και σε άλλα μέρη.

Ενδεικτικά αναφέρομε την κορμοτομή μέσα σε μόλις 10 με 15 μέτρα και την ολοκληρωτική ξήρανση 10 αιωνόβιων ευκαλύπτων στην λεωφόρο Σούδας απέναντι από την αντιπροσωπεία SUZUKI. 6 κουφάρια μαρτυρούν του λόγου το αληθές.

Όλα τα παραπάνω προστιθέμενα στην άθλια εικόνα των δρόμων με τις λακκούβες τα βαθουλώματα και εξογκώματα τους και χωρίς διαγραμμίσεις συνθέτουν μια ολοκληρωμένη εικόνα εγκατάλειψης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Λεωφόρος Καζαντζάκη με την μέγιστη καλοκαιρινή κίνησή της που λειτουργεί χωρίς φανάρια, χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς σήμανση σε ορισμένα τμήματα και με τις λακκούβες να «ξεφυτρώνουν» σαν μανιτάρια.

Νίκος Ν. Αγγελάκης

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live