27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

“Χανιά, μαζί για τον Δήμο μας”: Ο Δήμαρχος Χανίων, για μία ακόμη φορά προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης “Χανιά μαζί για τον Δήμο μας»:

 «Ο Δήμαρχος Χανίων, για μία ακόμη φορά προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, καταλογίζοντας ευθύνες στις δημοτικές παρατάξεις για την απόρριψη κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της εισήγησης για αναχρηματοδότηση των δανείων 4,2 εκ., τα οποία είχαν συναφθεί από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους.

Και αυτό για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλαδή την απόρριψη, στην ουσία, της σχετικής εισήγησης και από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, οι οποίοι προτίμησαν να μην παραβρεθούν στην συνεδρίαση του Σώματος και ως εκ τούτου κατά την ψηφοφορία που ετέθη για το εν λόγω θέμα, να “μην του βγουν τα κουκιά”.

Η παράταξή μας, επεσήμανε από την πρώτη στιγμή ότι η Δημοτική Αρχή επιλέγει να ελαφρύνει τα έξοδά της αυτή την περίοδο, επιβαρύνοντας ωστόσο με σημαντικούς τόκους τους μελλοντικούς προϋπολογισμούς του Δήμου Χανίων εξαιτίας της επιμήκυνσης του δανείου και της επέκτασής του στα 15 χρόνια και μάλιστα χωρίς σταθερό επιτόκιο αλλά αναπροσαρμοζόμενο – κυμαινόμενο, σύμφωνα και με την σχετική εισήγηση.

Θέσαμε μάλιστα το ερώτημα γιατί ο Δήμος δεν πληρώνει τις υπάρχουσες δόσεις, από τη στιγμή που, όπως υποστηρίζει  η Δημοτική Αρχή, υπάρχει οικονομική ευρωστία, αλλά αντίθετα, επιλέγει την μετατόπιση των οικονομικών βαρών που θα προκύψουν από την αναχρηματοδότηση των δανείων, στις μελλοντικές Δημοτικές Αρχές.

Να υπενθυμίσουμε δε, απαντώντας στον κ. Βάμβουκα, ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε προβεί σε καμία υπογραφή δανειακής σύμβασης για τον Δήμο.

Ως εκ τούτου, του επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς περί  «στείρας αντιπολίτευσης και εξυπηρέτησης μικροπολιτικών παραταξιακών υπολογισμών» και περιμένουμε από τον κ. Δήμαρχο αφενός να κάνει χρηστή  διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και αφετέρου να “εντοπίσει” πού βρίσκεται το πρόβλημα με τους συμβούλους του, αφού και οι ίδιοι εδώ και καιρό δεν ψηφίζουν τις εισηγήσεις τις οποίες η Δημοτική Αρχή φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...