18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Χανιά: Μαζικη παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ – “Τις κινητοποιήσεις δεν τις κάνουμε για εμάς αλλά για εσάς που χρειάζεστε δημόσιες υπηρεσίες υγείας”

Ημερομηνία:

Μαζική ήταν η παράσταση διαμαρτυρίας στην οποία προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης, 1 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων. Εκεί βρέθηκε και πλήθος πολιτών, εκπρόσωποι εργατικών συλλόγων και σωματείων που όλοι μαζί εξέφρασαν την εναντίωσή τους στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων, Κυριάκος Γρμματικόπουλος επεσήμανε τα εξής:

“O κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ένα πολύ απλό πράγμα. Τις κινητοποιήσεις που κάνουμε δεν τις κάνουμε για εμάς. Τις κάνουμε ΚΑΙ για εμάς. O νούμερο ένα λόγος που τις κάνουμε είναι εσείς οι ίδιοι οι ανθρώποι που χρειάζεστε δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Όσοι είναι οι έχοντες θα παραμείνουν οι έχοντες και θα έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν στους ιδιώτες”

Η αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων, Κατερίνα Μανιμανάκη είπε:

“Το Υπουργείο Υγείας μας δίνει 10% αύξηση στους μισθούς μας και νομίζει ότι κάνει κάτι. Για να γνωρίζει ο κόσμος η αυξηση αυτή είναι στο ωρομίσθιό μας από 1,5 μέχρι 3 ευρώ. Αυτή είναι λοιπόν η αύξηση που ακυρώνει την απόφαση του ΣτΕ για να γυρίσουμε στους μισθούς του 2009. Ήταν δέσμευση αυτής της κυβέρνησης να φτάσει σε αυτό το σημείο, να διαλύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Την καθυστέρησε η πανδημία του κορωνοϊού όμως σήμερα αυτό πράττει. Λυπούμαι ειλικρινά που σε αυτές τις υπογραφές του Υπουργείου Υγείας θα υπάρχει και υπογραφή συναδέλφου η οποία δούλεψε στο ΕΣΥ, συνεχίζει να είναι γιατρός στο ΕΣΥ και σήμερα βάζει την υπογραφή της για να καταστραφεί αυτό που ιδρύθηκε πριν 40 χρόνια”.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων, Βαρδής Γεωργακάκης είπε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί “την αφετηρία για τη συρρίκνωση των νοσοκομείων”. Και συνέχισε:

“Είναι κόλαφος για τους ειδικευόμενους γιατρούς, γιατί τους επιβάλλει να πηγαίνουν σε άλλους νομούς εντός της ΥΠΕ, να κάνουν εφημερίες και να καλύπτουν κενά. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν σπίτια, να κάνουν οικογένειες, να επιβιώσουν”.

Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν παγκρήτια κινητοποίηση στο Ηράκλειο.

 

 

 

 

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...