Χανιά: Ομόφωνα «όχι» στην τουριστική επένδυση στα Φαλάσαρνα και από το δήμο Πλατανιά

Κανένα σχόλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιου Πλατανιά είπε ομόφωνα «όχι» στην τουριστική επένδυση στα Φαλάσαρνα καθώς όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους απειλεί με πλήρη αλλοίωση τη φυσιογνωμία και το χαρακτήρα της περιοχής.

«Με αφορμή την επιχειρούμενη ανέγερση ξενοδοχείου φαραωνικού μεγέθους στα Φαλάσαρνα, το οποίο με τους χώρους στάθμευσης, τις πισίνες και τις λοιπές υποδομές του απειλεί με πλήρη αλλοίωση τη φυσιογνωμία και το χαρακτήρα της περιοχής, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά κατά την Τακτική Συνεδρίαση του στις 7/03/2023, με τη με αριθμ. 32/2023 ομόφωνη Απόφασή του προχώρησε στην έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

  • Συντασσόμαστε και ενισχύουμε τις συλλογικές, πλειοψηφικές αποφάσεις του Δήμου Κισάμου να προστατεύσει την παραλία στη Φαλάσαρνα και το φυσικό περιβάλλον από τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις, στην κατεύθυνση προστασίας των περιβαλλοντικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και φυσικών πόρων.
  • Καμιά παρέμβαση/επένδυση στην παραλία, δηλαδή κάτω από την ισοϋψή καμπύλη των 20 μέτρων και υποστήριξη του Δήμου Κισάμου στον περιορισμό των αυθαιρεσιών που συντελούνται στην περιοχή.
  • Σεβασμός και καμιά παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε σχέση με τη δόμηση σε περιοχές του δικτύου ΝATURA».

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live