Χανιά: Παράσταση διαμαρτυρίας των Σωματείων, Μισθωτών Τεχνικών και εργαζομένων στην Ε-food

Κανένα σχόλιο

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατικό Κέντρο Χανίων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Παράρτημα Ν. Χανίων και από το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στην Ε-food Ν. Χανίων.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους «το ΕΚΧ δεν έκανε δεκτά στη δύναμη του τα σωματεία, επειδή έχουν ως μέλη τους εργαζόμενους με το λεγόμενο μπλοκάκι. Όπως τονίζουν «η απόφαση του ΕΚΧ είναι παντελώς άδικη και ανυπόστατη. Γίνεται προσπάθεια με διάφορες προφάσεις να απομονωθούν σωματεία που δίνουν καθημερινή μάχη για να δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων στα Χανιά»

Τη στήριξή τους με την παρουσία τους και χαιρετισμούς έδωσαν τα σωματεία Οικοδόμων , Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού, Τροφίμων και Ποτών, Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Παράρτημα Χανίων , και το σωματείο Εργαζόμενων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ν. Χανίων. Οι κεντρικές ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από τον πρόεδρο του Σωματείου Διανομέων και γραμματέα του επιχειρησιακού σωματείου της E-food Γ.Εμμανουηλίδη και από την πρόεδρο του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Παράρτημα Ν. Χανίων Μοργιανού Γιασεμή.

Ο Γιώργος Εμμανουηλίδης τόνισε: “Το σωματείο μας από τη πρώτη στιγμή της ίδρυσης του μέσα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις μας αγωνίζεται ενάντια στο freelancing , αγωνίζεται για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα εξασφαλίζουν συγκροτημένα δικαιώματα για όλους τους συναδέλφους. Αν η διοίκηση του εργατικού κέντρου θέλει να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα μας γιατί απορρίπτει το αίτημα μας; Για ποιο λόγο προσπαθούν να απομονώσουν το σωματείο μας από τα υπόλοιπα σωματεία; Τους λέμε καθαρά ότι δε θα τα καταφέρουν.”

"Sponsored links"

Ακόμα η Γιασεμή Μοριανού επισήμανε: “Όλοι όσοι δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας και αμείβονται με μπλοκάκι είναι κομμάτι των εργαζόμενων και έχουν θέση στα σωματεία τους. Χρέος του σωματείου δεν είναι να υιοθετεί τη θέση των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας. Χρέος του σωματείου είναι να ενώνει όλους όσους εργάζονται με εξαρτημένη σχέση εργασίας ανεξάρτητα από ποιο τρόπο αμοιβής έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις και οι εργοδότες.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live