Χανιά: Στα μπλόκα στα Μεγάλα Χωράφια καλεί τους αγρότες η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων

Κανένα σχόλιο

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων χαιρετίζει τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους που ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα και έδωσαν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση στις 25 Ιανουαρίου στα Χανιά. Ενώνουμε την φωνή μας με τους συναδέλφους από όλη την χώρα που ανταποκρίθηκαν στην απόφαση της Πανελλαδικής Σύσκεψης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και έβγαλαν τα τρακτέρ τους στις πλατείες χωριών, σε κόμβους αλλά και σε μαζικά συλλαλητήρια σε πόλεις και κωμοπόλεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 11:00πμ

Οι αγώνες που αναπτύσσονται ,είναι το πρώτο δείγμα της ενότητας και της αποφασιστικότητας μας να διεκδικήσουμε λύσεις στα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε θέσει επανειλημμένα προς την Κυβέρνηση.

"Sponsored links"

Καλούμε όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους να δυναμώσουμε τον αγώνα μας, γιατί:

 • Η φετινή βεντέμα στο λάδι, και η αυξημένη τιμή της κατά 35% περίπου σε σχέση με πέρυσι δεν μας σώζει.
 • Ο πληθωρισμός, το κόστος παραγωγής τσακίζει το εισόδημα μας.
 • Οι τιμές δεν είναι εξασφαλισμένες και εγγυημένες με βάση το κόστος παραγωγής.
 • Η Κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την μείωση του κόστους παραγωγής, την στιγμή που τα καύσιμα έχουν ανέβει, τα λιπάσματα είναι απλησίαστα, το κόστος άρδευσης και των ειδών πρώτης ανάγκης έχουν εκτιναχθεί.
 • Η νέα ΚΑΠ παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, μειώνει πάνω από 15% την βασική ενίσχυση, ενώ βάζει περισσότερα εμπόδια και οικονομικές επιβαρύνσεις στους αγρότες για το τμήμα των ενισχύσεων από το πρασίνισμα.

Στα ερωτήματα που τεχνηέντως κάποιοι προβάλουν όπως «που θα βρει τα χρήματα η Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας»  απαντάμε από τα ίδια ταμεία που βρήκε 370 εκ να δώσει επιστροφή πετρελαίου σε εφοπλιστές, κλινικάρχες, ξενοδόχους,  που βρήκε 120εκ για την Aegean, που βρήκε 32 δις. ευρώ να δώσει για κορονοενίσχυση στις επιχειρήσεις και τώρα στους παρόχους ενέργειας, από το ταμείο Ανάκαμψης με δις ευρώ και το αποθεματικό κρίσης που ψηφίστηκε στον προϋπολογισμό. Σε όσους καθησυχάζουν τους αγρότες και κτηνοτρόφους με το επιχείρημα «εκλογές έρχονται όλο και κάτι θα μας δώσουν» τους απαντάμε ότι δεν θέλουμε να ζούμε με ψίχουλα, με επιδόματα, με voucher και με τα διάφορα pass. Έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων για το σήμερα αλλά και για το αύριο, μοχθούμε, παράγουμε και θέλουμε να πληρωνόμαστε τον ιδρώτα μας

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

Όλοι στους δρόμους. Με πανελλαδικά συντονισμένες μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις, με συσπείρωση στην ΕΟΑΣ Ν.Χανίων και τους Συλλόγους θα αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας.

Να πιστέψουμε στο δίκαιο του αγώνα μας και κυρίως στη δύναμη της συλλογικής δράσης και κινητοποίησης.

Διεκδικούμε:

Άμεσα μέτρα για την

 • Μείωση του κόστους παραγωγής το οποίο έχει εκτοξευτεί στον ουρανό! Μείωση του ενεργειακού κόστους που θα ανεβάσει στα ύψη την τιμή του αρδευτικού νερού.
 • Αφορολόγητο πετρέλαιο για αγροτική χρήση όπως έχουν οι εφοπλιστές.
 • Πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh. Να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας και η ρήτρα αναπροσαρμογής. Καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις.
 • Ουσιαστική επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών. Επιδότηση των θαλάσσιων μεταφορών στους παραγωγούς και κτηνοτρόφους.
 • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν ένα μεροκάματο να επιβιώσουν οι οικογένειές μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα.
 • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
 • Καμία αύξηση των ασφαλιστικών μας εισφορών.
 • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για έγκαιρες εκτιμήσεις – αποζημιώσεις.

Με ενότητα και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε και θα νικήσουμε!

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live