Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Κισάμου για τα ανεπιτήρητα κοπάδια

Κανένα σχόλιο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Κισάμου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου, με αίτημα την εφαρμογή του Νόμου περί διαχείρισης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων – αδεσποτίαςΣτην κινητοποίηση συμμετείχαν κάτοικοι από πολλά χωριά του Δήμου Κισάμου, που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Κισσάμου, η συγκέντρωση πραγματοποιείται καθώς υπάρχει νόμος περί αδεσποτίας αλλά τελικά δεν εφαρμόζεται από τους αρμόδιους φορείς.

Οι κάτοικοι ζητούν

  1. Να συγκεντρωθούν οι Αρμόδιες Αρχές και Φορείς, ώστε να δοθεί μία οριστική λύση στην ανεξέλεγκτη βόσκηση των αμνοεριφίων που καταστρέφουν τα αγροτικά κτήματα των πολιτών.
  2. Την κατά γράμμα εφαρμογή του Νόμου, με την άμεση επιβολή προστίμων σε βάρος των παραβατών, που θα συμβάλλει στην αποτελεσματική προστασία των ιδιοκτητών των κτημάτων που υφίστανται φθορές και στη μείωση της σχετικής παραβατικής συμπεριφοράς.
  3. Να μπορούμε να ασχοληθούμε με τον Πρωτογενή Τομέα, χωρίς να αντιμετωπίζουμε καθημερινά μία νέα πρόκληση στην ιδιοκτησία μας και να ερχόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες οικονομικές καταστροφές.
  4. Να βρίσκονται στο πλευρό μας οι Αρμόδιες Αρχές, όταν τις ζητάμε, για την επίλυση των προβλημάτων.

Σκοπός της εν λόγω εφαρμογής του Νόμου, είναι η μείωση των περιστατικών αυθαιρεσίας εκ μέρους μερίδας κτηνοτρόφων, οι οποίοι αφήνουν ανεξέλεγκτα τα αμνοερίφια, τα οποία εν συνεχεία τρέφονται με τους καρπούς και τα ίδια τα δέντρα άλλων αγροκτημάτων, με συνέπεια την οικονομική ζημία για τους ιδιοκτήτες.

"Sponsored links"

Τέλος, η εφαρμογή του Νόμου θα φέρει λύση σε πολλά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο αγροτικός κυρίως τομέας σε πολλές περιοχές της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδος.

Σήμερα Τετάρτη στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουρίου Κισάμου, Ζαχαρίας Κορναράκης και ο Δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Κορναράκης.

Ακούστε τις παρεμβάσεις τους:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live