Χανιά: Σύσκεψη για οργάνωση αντιπολεμικής – αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης με αφορμή την επίσκεψη Μπλίνκεν

Κανένα σχόλιο

Η οργάνωση Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε ανοικτή σύσκεψη συλλογικότητες, οργανώσεις και αγωνιστές της πόλης την Δευτέρα 6 Φλεβάρη στις 7.00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με στόχο τη συζήτηση για τη διοργάνωση κινητοποίησης ενάντια στην επίσκεψη στις 20-21 Φλεβάρη του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν, στη χώρα μας .

Ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού επιτήρησε αυτές τις μέρες την καταδυνάστευση και σφαγή των Παλαιστινίων από το σιωνιστικό Ισραήλ και ευλόγησε επιθετικές δράσεις κατά του Ιράν. Σε είκοσι μέρες θα είναι ξανά στην περιοχή με επίσκεψη στη χώρα μας και την Τουρκία και συμμετοχή στο σχήμα 3+1 (Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ + ΗΠΑ).

Η επίσκεψή του στοχεύει στη δέσμευση του πολιτικού προσωπικού μπροστά στις εκλογές για ενίσχυση της εμπλοκής της χώρας μας στον πιο επικίνδυνο πόλεμο μετά το Β’ Παγκόσμιο που κλιμακώνεται στην Ουκρανία, καθώς και στα σχέδια ενίσχυσης της ιμπεριαλιστικής παρουσίας των ΗΠΑ στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

"Sponsored links"

Η ενίσχυση της φιλίας και της αλληλεγγύης των λαών είναι ο μόνος τρόπος για να αποτραπούν τα ανθρωποσφαγεία που γεννά ο εντεινόμενος ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός. Η απαίτηση να πάψει η εμπλοκή της χώρας μας με την αποστολή όπλων στον πόλεμο, την επέκταση και ένταση της χρήσης των βάσεων, είναι ανάγκη να διατρανωθεί αγωνιστικά τη μέρα της επίσκεψης του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη χώρα μας.

ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΡΩΣΙΑ εντείνουν το ανθρωποσφαγείο στην Ουκρανία, ανατροφοδοτούν την κρίση και τους ανταγωνισμούς τους που οδήγησαν στον πόλεμο και διαμορφώνουν όρους γενικευμένης σύγκρουσης. Μόνο η πάλη των λαών μπορεί να τους φράξει το δρόμο. Ας αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αντιστοιχούν και ας μην υποτιμάμε τη δυναμική των ήδη υπαρκτών αντιστάσεων και τη δύναμη που μπορεί να γεννήσει η πάλη των λαών για την ειρήνη, τη ζωή και το δίκιο τους.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live