21.8 C
Chania
Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2026

Χανιά: Τουρίστες που χάθηκαν επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τους ενώ διασώστες τούς αναζητούσαν

Ημερομηνία:

Δύο Γάλλοι τουρίστες που τηλεφώνησαν την Κυριακή στον διεθνή αριθμό 112 για να δηλώσουν ότι έχουν χαθεί στο μονοπάτι Ε4 από Παλαιόχωρα προς Φαλάσερνα, επέστρεψαν στο ξενοδοχείο που διέμεναν, χωρίς να ενημερώσουν την ομάδα διάσωσης, που εξακολουθούσε να τους αναζητά.

Συγκεκριμένα, αμέσως μόλις ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές για το ζευγάρι των Γάλλων, ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης με τη συμμετοχή μεγάλης δύναμης πυροσβεστών και ανδρών της ΕΜΑΚ, η οποία κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τελικά, το ζευγάρι εντοπίστηκε, όχι όμως από τους διασώστες, αλλά όταν οι ίδιοι επικοινώνησαν εκ νέου και αυτή τη φορά ανέφεραν ότι βρίσκονται στο ξενοδοχείο τους στον Αποκόρωνα.

Οι τουρίστες βρήκαν τον δρόμο και έφτασαν σε παραλία από όπου, κάτοικος, τους μετέφερε στην Παλαιόχωρα. Εκεί πήγαν σε φιλικό τους σπίτι και στη συνέχεια έφτασαν στο ξενοδοχείο τους, στον Αποκόρωνα, με το λεωφορείο.

Το διάστημα αυτό, δεν ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές ότι είναι σώοι, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις διάσωσης να συνεχίζουν να ψάχνουν.

Ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Γιάννης Μαραγκάκης ζήτησε να γίνει έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες για την κινητοποίηση του τοπικού μηχανισμού, δεδομένου μάλιστα ότι είχε αποφασισθεί να πετάξει εντός της ημέρας και ελικόπτερο για να βοηθήσει στις προσπάθειες εντοπισμού.

Πηγή: naftemporiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Εγκαινιάζεται το Κέντρο Συνεργασίας ΠΟΥ για την Ποιότητα Φροντίδας και τις Πολιτικές Υγείας με Εστίαση στον Άνθρωπο

Εγκαινιάζεται στις 19 Μαΐου 2026 στην Κρήτη το Κέντρο Συνεργασίας ΠΟΥ για την Ποιότητα Φροντίδας. Συμμετέχουν Παπαδάκη, Λιονής, Breda και Sorensen. Υβριδική διεξαγωγή.

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για ναρκωτικά και όπλα στα Χανιά – Και δύο κηδεμόνες για παραμέληση ανηλίκου

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, μεταξύ των οποίων ανήλικος, για ναρκωτικά και όπλα στα Χανιά. Κατασχέθηκαν 9,3 γραμμάρια κάνναβης και γκλοπ. Συνελήφθησαν και δύο κηδεμόνες για παραμέληση ανηλίκου.

Τροχονομικοί έλεγχοι στο Ρέθυμνο: 208 παραβάσεις και 12 ακινητοποιημένα οχήματα

Συντονισμένη αστυνομική δράση στο Ρέθυμνο: 365 οχήματα ελέγχθηκαν, 208 παραβάσεις βεβαιώθηκαν και 12 οχήματα ακινητοποιήθηκαν. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την Κρήτη.

Έναρξη λειτουργίας Συνεργαζόμενου Κέντρου του ΠΟΥ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης ανακοινώνει το νέο Συνεργαζόμενο Κέντρο του ΠΟΥ για την Ποιότητα Φροντίδας. Τελετή έναρξης στις 19 Μαΐου 2026 στο Ηράκλειο.