Χανιά: Υπό “ανοιχτή για όλο το λαό” κατάληψη για δύο μέρες το Πολυτεχνείο Κρήτης – Έκκληση στον Πρύτανη να λειτουργήσει η Φοιτητική Λέσχη

Κανένα σχόλιο

Υπό κατάληψη τελεί σήμερα Τετάρτη 16 και αύριο Πέμπτη 17 Νοέμβρη το Πολυτεχνείο Κρήτης, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου.

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι αγώνες για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, αποτελούν σημείο αναφοράς και δεν είναι απομακρυσμένοι από τα σημερινά αιτήματα», τονίζεται σε ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου.

Όπως επισημαίνουν οι φοιτητές , «στο πλαίσιο δράσεων της κατάληψης, η φοιτητική μέριμνα και συγκεκριμένα η λέσχη, θα λειτουργούσε κανονικά, και μάλιστα χωρίς χρέωση, προκειμένου όλοι φοιτητές/ριες να σιτιστούν δωρεάν». Όμως ο Πρύτανης, όπως υποστηρίζουν οι φοιτητές,, «αποφάσισε να προβεί σε μια πλήρως εκδικητική κίνηση και με προσωπική του ευθύνη κρατάει την φοιτητική λέσχη κλειστή, υπονομεύοντας τις αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου».

"Sponsored links"

«Η Κατάληψη των Φοιτητικών Συλλόγων, είναι ανοιχτή για όλο το λαό», τονίζεται στην ανακοίνωση. Οι φοιτητές συμμετέχουν στην αντιιμπεριαλιστική-αντιαμερικάνικη πορεία της 17ης Νοέμβρη, στις 18:00 πλ. Δημοτικής Αγοράς, με προσυγκέντρωση Φοιτητικών Συλλόγων στις 17:30 στο κτήριο Παπαδοπέτρου.

Η ανακοίνωση των φοιτητών αναφέρει:

“Σήμερα 16 και αύριο 17 Νοέμβρη, με απόφαση μαζικής Γενικής Συνέλευσης του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου, το Πολυτεχνείο Κρήτης τελείται υπο καταληψη. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι αγώνες για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, αποτελούν σημείο αναφοράς και δεν είναι απομακρυσμένοι από τα σημερινά αιτήματα. Ταυτόχρονα, ο Φοιτητικός μας Σύλλογος έχει καταγγείλει τις «εκλογές» φιάσκο του Πρυτανη Λαγουδάκη και της Υπ. Παιδείας Κεραμέως, οι οποίο επιδίωξαν την ευθεία παρέμβαση στους φοιτητικούς μας συλλόγους και μάλιστα στις 15 Νοέμβρη, σπιλώνοντας την ιστορική μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπου και κατακτήθηκαν Φοιτητικοί Σύλλογοι, ανεξάρτητοι από το κράτος και τις διοικήσεις των ιδρυμάτων… 49 χρόνια μετά, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα! … Οι αγώνες της νεολαίας, αποτελούσαν και θα συνεχίσουν να αποτελούν φάρο ελπίδας για όλο το λαό! Ως Φοιτητικός Συλλογος, καλούμε όλη τη τοπική κοινωνια, το λαό και την νεολαία, να σταθούν στο πλάι μας, και να συμμετέχουν στις δράσεις της κατάληψης…”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live