Χανιά: Eκδήλωση για τις Σκουριές με καλεσμένους από την περιοχή

Κανένα σχόλιο

Στα Χανιά, την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για τις τελευταίες εξελίξεις στον αγώνα των κατοίκων στην ΒΑ Χαλκιδική. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9μμ στην κατάληψη Roza Nera, και θα μιλήσουν για το θέμα προσκεκλημένοι από την περιοχή.

Σε σχετικό κείμενο της πρόσκλησης αναφέρονται τα εξής:

Η Ekdorado Gold και η “Ελληνικός Χρυσός” όπως κι άλλες εταιρίες των αφεντικών στο παρελθόν επενδύουν στα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής και στους τόνους τοξικών αποβλήτων που συνεπάγονται. Για να βγάλουν κέρδος λίγα αφεντικά καταστρέφουν κοινωνίες, χωριά, μολύνουν τη φύση και τα νερά.

"Sponsored links"

Στο πλευρό των εκμεταλλευτών που βαφτίζουν ανάπτυξη τη χρόνια περιβαλλοντική καταστροφή για το εφήμερο κέρδος των λίγων, βρίσκονται τα τοπικά και τα εθνικά ΜΜΕ, το πολιτικό προσωπικό των αφεντικών, τοπικοί μαφιόζοι και αρχιλαμόγια όπως ο Πάχτας.

Πλέον η κατάσταση οξύνεται. Μετά την απροκάλυπτη σύμπραξη της ελ.ασ. με τα αφεντικά της εταιρείας όλα τα προηγούμενα χρόνια, η “El Dorado Gold” πατάει στην ανάγκη για δουλειά των 800 εργαζομένων της, τους οποίους χρησιμοποιεί ως ιδιωτικό στρατό που επιτίθεται στους “άλλους” εργάτες και αγρότες που αντιστέκονται στην τοξική επένδυση.

SkouriesRosaNera2015

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις