23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χρυσή Αυγή: Ένας – ένας, παραδίνονται και συλλαμβάνονται τα στελέχη – Οδηγούνται στη ΓΑΔΑ και μετά στη φυλακη – “Γίναμε βουλευτές για να καταλήξουμε στη φυλακή” είπε ο Γερμενής

Ημερομηνία:

Ένα-ένα τα μέλη της Χρυσής Αυγής οδηγούνται στην φυλακή, μετά την απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία δόθηκαν ανασταλτικά μόνο σε 12 από το σύνολο των καταδικασθέντων.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει οργανώσει 25 ομάδες συλλήψεων με 80 αστυνομικούς. Εκτιμάται ότι τα ηγετικά στελέχη θα παραδοθούν από μόνα τους στα Α.Τ. των περιοχών τους με πρόθεση να διαμορφώσουν θετική εικόνα ενόψει έφεσης.

Στο αστυνομικό τμήμα του Πικερμίου παραδόθηκε πριν από λίγο ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος που παραδόθηκε ήταν ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, ο οποίος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας.

Ακόμη στην αστυνομικές αρχές στον Πειραιά παραδόθηκε και ο Γιώργος Τσακανίκας.

Στο ΑΤ Ραφήνας παραδόθηκε και ο πρώην βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής.

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία, είμαι 100% αθώος. Απλά βοήθαγα τον κόσμο, αυτό το δικαστήριο είναι θέατρο του παραλόγου, με καθαρά πολιτική βούληση» δήλωσε ο Γιώργος Γερμενής στις κάμερες έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.

«Όλοι όσοι με ξέρουν και με ακολούθησαν είναι 100% αθώοι, σε κανένα κατηγορητήριο δεν υπάρχω, έδειξα την αθωότητά μου στο δικαστήριο, δεν είμαι καν διευθυντικό στέλεχος όπως με παρουσιάζουν. Κοίταγα την οικογένειά μου, την εργασία μου και πώς θα τα βγάλω πέρα» συνέχισε και κατέληξε φανερά απογοητευμένος:

«Γίναμε βουλευτές για να καταλήξουμε στη φυλακή».

Παράλληλα, μετά την μη αναγνώριση ανασταλτικών συνελλήφθησαν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Σύμφωνα με τη διαδικασία είτε παρουσιαστούν από μόνοι τους είτε συλληφθούν θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ και από εκεί παραπέμπονται στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.Νωρίτερα το δικαστήριο αποφάσισε τη φυλάκιση όλων των ηγετικών στελεχών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής με μία ιστορική απόφαση.

Συγκεκριμένα το αίτημα αναστολής απορρίφθηκε για όσους είχαν καταδικταστεί σε για διευθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Από τους συνολικά 52 κατηγορουμένους αναστολή δόθηκε σε 12 μεταξύ των οποίων είναι και οι πρώην βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Δημήτρης Κουκούτσης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...