14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Χρ. Σταϊκούρας από Ηράκλειο: «Έχουμε αποδείξει ότι πηγαίνουμε καλύτερα από τους στόχους που έχουμε θέσει»

Ημερομηνία:

Ρεαλιστικά αισιόδοξος για τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, δήλωσε από το Ηράκλειο, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «την τελευταία τριετία με τις θυσίες της ελληνικής κοινωνίας και τη συμβολή της Ελληνικής πολιτείας, μέσα από την υλοποίηση μιας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά και της επίτευξης πολλών διαρθρωτικών αλλαγών, έχουμε αποδείξει ότι τα καταφέρνουμε. Έχουμε αποδείξει ότι πηγαίνουμε καλύτερα από τους στόχους που έχουμε θέσει. Τόσο για φέτος, όσο και για του χρόνου, είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος, ότι και πάλι οι καινούργιες εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών – κυρίως για τους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης- πιθανόν να είναι και συντηρητικές”, ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας. Όπως πρόσθεσε, οι καινούργιες εκτιμήσεις είναι για 5,3% ανάπτυξη εφέτος και 2,1% ανάπτυξη του χρόνου.

«Θεωρώ ότι αυτά τα μεγέθη είναι απολύτως ρεαλιστικά, ειδικά φέτος υπάρχουν πρόδηλοι δείκτες, υπάρχουν εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά κυρίως της Τράπεζας της Ελλάδος, που ανεβάζουν τον αριθμό οικονομικής μεγέθυνσης στο 6%”, συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε: “Πρώτα απ’ όλα έχει υπάρξει η μεγαλύτερη προκαταβολή, ως ποσοστό του ΑΕΠ μεταξύ όλων των χωρών της ευρωζώνης. Άρα έχουμε πάρει σημαντικούς πόρους με την έναρξη ουσιαστικά της υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Δεύτερον, ήμασταν από τις τέσσερις πρώτες χώρες που έγινε η πρώτη εκταμίευση της δόσης και αξιοποιούνται οι πόροι και τρίτον είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα υποβάλλουν ένα νέο αίτημα τις επόμενες ημέρες, για μία δεύτερη σημαντική εκταμίευση», εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας, που νωρίτερα πραγματοποίησε ομιλία στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται στην Χερσόνησο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...