23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χ. Θεοχάρης από Κρήτη: Ο τουρισμός είναι ο γιατρός της οικονομίας, βασικός ο εμβολιασμός

Ημερομηνία:

Συναντήσεις με φορείς του Ηρακλείου έχει από το πρωΐ της Πέμπτης ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την πορεία του τουρισμού στο νησί και την ανησυχία που προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο κ. Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, αναφέρθηκε στην ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών, σημειώνοντας ότι αποτελεί διέξοδο για την πορεία της πανδημίας. «Ο εμβολιασμός είναι η διέξοδος για να συνεχίσουμε να είμαστε καλά, γιατί ο εμβολιασμός οδηγεί σε μείωση των κρουσμάτων και τα κρούσματα είναι ο κύριος παράγοντας, για τον οποίο λαμβάνονται αποφάσεις», τόνισε.

Ο κ. Λαμπρινός ενημέρωσε τον υπουργό Τουρισμού για το σποτ του Δήμου Ηρακλείου, μέσω του οποίου παροτρύνονται οι πολίτες να εμβολιαστούν, με τον κ. Θεοχάρη να διευκρινίζει ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί συνεργασίες και ενεργοποίηση όλων των φορέων.

Στο δημαρχείο, ο κ. Θεοχάρης ενημερώθηκε και για τον σχεδιασμό μαρίνας στο Ηράκλειο, χωρητικότητας 1.000 σκαφών, που όπως επισημάνθηκε αποτελεί κομβικής σημασίας στρατηγική επιλογή για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού.

«Λείπουν περίπου 12.000 θέσεις σκαφών στη χώρα και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε στο έργο αναβάθμισης υποδομών για τα τουριστικά σκάφη», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος υπογράμμισε ότι μία μεγάλη μαρίνα στην Κρήτη είναι αυτονόητη και πως ο σχεδιαςμός του δήμου ευθυγραμμίζεται με το σχέδιο του υπουργείου.

Ο υπουργός Τουρισμού πρόσθεσε ότι εκπονείται μελέτη ανάπτυξης μαρινών, που θα οδηγήσει τις δράσεις του υπουργείου τα επόμενα χρόνια, συμπληρώνοντας πως στο Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπονται κονδύλια για την ανάπτυξη μαρινών και τη στροφή προς την ψηφιακή εξυπηρέτηση και την πράσινη ανάπτυξη.

Στην Περιφέρεια

Μέρα με την ημέρα και εβδομάδα με την εβδομάδα επιχειρείται «με σκληρή δουλειά» να κερδηθεί το στοίχημα του τουρισμού, όπως σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο κ. Θεοχάρης επανέλαβε την έκκληση για εμβολιασμό, διευκρινίζοντας ότι η όποια αισιοδοξία υπάρχει στηρίζεται στη σκληρή δουλειά και πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα «που επιμένει ότι η ισορροπία και η υγειονομική ασφάλεια είναι το διαβατήριο».

Αναφερόμενος στον τουρισμό, τόνισε ότι πρόκειται για τον «γιατρό της οικονομίας», προσθέτοντας πως το άνοιγμα της σεζόν «συνοδεύεται από επαγρύπνηση και με βασικό κλειδί τον εμβολιασμό». «Τώρα θέλουμε έναν “γιατρό” να μας βάλει σε τάξη γιατί η οικονομία έχει περάσει δύσκολα. Πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι για το δικό τους καλό πρώτα, και μετά για το καλό όλων των άλλων, πρέπει να εμβολιαστούν. Οι μεταλλάξεις θα έρχονται η μία μετά την άλλη, η ταχύτητα μετάλλαξης αυξάνει από τη μία μετάλλαξη στην άλλη», επεσήμανε.

Για τις μεταλλάξεις του ιού ο υπουργός είπε ότι κανένας δεν μπορεί να νιώθει προστατευμένος «αν δεν έχει εμβολιαστεί και δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας» και μίλησεγια την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου η χώρα μας να μην μπει στο «κόκκινο».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης εξήγησε στον κ. Θεοχάρη ότι η Περιφέρεια στηρίζει την προσπάθεια των εμβολιασμών και αναφέρθηκε στην άριστη, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία με το υπουργείο, ενώ πρόσθεσε πως το στοίχημα για τον τουρισμό είναι ζωτικής σημασίας για το νησί και την τοπική οικονομία.

Αυτήν την ώρα, ο κ. Θεοχάρης πραγματοποιεί συνάντηση με φορείς του τουρισμού, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...