Ψήφισμα κατά της ποινικοποίησης των καταλήψεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Κι ενώ οι κινητοποιήσεις των μαθητών συνεχίζονται, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά τη συνεδρίαση του στις 12 Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας) αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων στην πρόσκληση και την παρουσία εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών μέσα στα σχολεία για τη δήθεν εξασφάλιση της τάξης.

Καλεί την Κυβέρνηση να σκύψει στα προβλήματα της εκπαίδευσης που έχουν πάρει εκρηκτικό χαρακτήρα και να εγκαταλείψει τις μεθόδους αστυνόμευσης και καταστολής που σήμερα ενεργοποιεί».

"Sponsored links"

Να υπενθυμίσουμε ότι την πρόθεση για αποστολή σχετικού εγγράφου στον Υπουργό Παιδείας υπέρ των μαθητών είχε εκφράσει και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου μετά την πορεία που είχαν πραγματοποιήσει μαθητές ενώ και ο Δήμαρχος Χανίων εξέφρασε την υποστήριξή του στα αιτήματα των μαθητών και τάχθηκε ενάντια στην ποινικοποίηση των καταλήψεων.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις