Ψήφισμα στήριξης στο ΚΕΘΕΑ από τους εργαζομένους του Νοσοκομείου Χανίων

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή την πρόσφατη ξαφνική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 145,30/9/2019) που αντικαθιστά το άμισθο και εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ με ένα έμμισθο και διορισμένο,

-Καταδικάζουμε την απροειδοποίητη και άνευ διαλόγου παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ,ενός καταξιωμένου Οργανισμού που εδώ και 4 δεκαετίες έχει αποδεδειγμένα βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους με προβλήματα εξάρτησης και τις οικογένειες τους.

-Εκφράζουμε την υποστήριξη μας στο ΚΕΘΕΑ και στο μοντέλο λειτουργίας του,που θέτει στο επίκεντρο τους ίδιους τους εξυπηρετούμενους και διασφαλίζει συμμετιχικότητα, διαφάνεια και λογοδοσία με το δημοκρατικά εκλεγμένο απο τη βάση εθελοντικό Διοικητικό του Συμβούλιο.

"Sponsored links"

-Αμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περίεχομένου που θα οδηγήσει σε γραφειοκρατικοποίηση του ΚΕΘΕΑ,πολιτικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό του,αποκοπή απο την κοινωνία και αλλοίωση του θεραπευτικού του μοντέλου με αρνητικό αντίκτυπο στο έργο απεξάρτησης και επανένταξης στην κοινωνία.

-Εναρξη ουσιαστικού διαλόγου του Υπουργείου Υγείας με τους φορείς θεραπείαςκαι τις τοπικές κοινωνίες για έναν εθνικό σχεδιασμό αντιμετώπισης των εξαρτήσεων,ο οποίος θα είναι μακροπρόθεσμος και θα λαμβάνει θπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε περιφέρειας της χώρας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις