16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ψηφιακός εξοπλισμός στην Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου

Ημερομηνία:

Η Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου ανακοίνωση την παραλαβή ψηφιακού εξοπλισμού.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται το εξής:

«Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, Προέδρου του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την Παρασκευή, 01/03/2024, παρουσία του εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Αγαθαγγέλου Κουμαρτζάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, παραδόθηκαν στους Ιερείς της Ι.Μ. Κισάμου & Σελίνου φορητοί υπολογιστές και οι αντίστοιχοι εκτυπωτές από τον Δ/ντη του Ι.Π.Ε. Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη.

Οι υπολογιστές περιλαμβάνουν προγράμματα και εφαρμογές προσαρμοσμένα στις ποιμαντικές, διοικητικές και υπηρεσιακές ανάγκες των Ενοριακών Ιερών Ναών, μέσα από ένα εγκατεστημένο πληροφοριακό σύστημα που θα μπορεί, εκτός των άλλων, να συνδέει διοικητικές εργασίες των Ιερών Μητροπόλεων με τις Ενορίες τους στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος», που πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα, με κωδικό MIS 520438.

Το έργο αφορά στην παροχή της απαραίτητης πληροφοριακής υποδομής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, των Ιερών Μητροπόλεων των Δωδεκανήσων, της Ιεράς Πατριαρχικής Εξαρχίας της Πάτμου και των 89 Ιερών Μητροπόλεων της Ελληνικής επικράτειας, καθώς και του απαραίτητου εξοπλισμού σε 4.000 Ενορίες (Ενοριακοί Ψηφιακοί Κόμβοι) και σε 106 Μητροπολιτικούς κόμβους (που αντιστοιχεί σε 346 σταθερούς υπολογιστές και 106 εκτυπωτικά πολυμηχανήματα), με στόχο την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών της Εκκλησίας στους πολίτες, αλλά και τη λειτουργία αυτών ως εκπαιδευτικοί ψηφιακοί κόμβοι για τη διαρκή εκπαίδευση και ψηφιακή ενδυνάμωση των κληρικών και των λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας.

Ο εκπρόσωπος του απουσιάζοντος σε υπηρεσιακό ταξίδι, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Αγαθάγγελος Κουμαρτζάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, εξέφρασε τις ολόθυμες ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο Β΄ για την σπουδαία αυτή προσφορά στην Εκκλησία και τόνισε ότι οι παραχωρούμενοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα εγκατεστημένα σε αυτούς προγράμματα και εφαρμογές θα βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό τις ποιμαντικές, διοικητικές και υπηρεσιακές ανάγκες των Ενοριακών Ι. Ναών. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη για τη συμβολή του στην όλη διαδικασία παράδοσης και παραλαβής των ψηφιακών αυτών μέσων και προγραμμάτων στην Ι.Μ. Κισάμου & Σελίνου.

Ακολούθως ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ.Αμφιλόχιο για την ζεστή φιλοξενία και τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως π. Αγαθάγγελο Κουμαρτζάκη, συντονιστή του Ι.Π.Ε., για την σημαντική συμβολή του στο έργο. Επισήμανε ότι το ως άνω έργο έρχεται ως συνέχεια της θεωρητικής κατάρτισης που έχουν αποκομίσει οι Ιερείς όλης της Ελλάδας μέσα από 82 τμήματα με θεματικό τίτλο: «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» 28 ωρών, που υλοποιήθηκαν από το Ι.Π.Ε. και έδωσαν στους Κληρικούς τους βασικούς άξονες διοίκησης και οργάνωσης της Ενορίας. Η κατάρτιση αυτή αποτελεί τον προθάλαμο ενός ακόμα μεγαλύτερου εγχειρήματος που αφορά στον ψηφιακό εγγραματισμό του ανθρώπινου δυναμικού της Εκκλησίας, ο οποίος σχεδιάζεται και πρόκειται να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στη διεύρυνση των γνώσεων των Κληρικών της Χώρας και θα αφορά τις βασικές δεξιότητες στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, στην εκπαίδευση στις ψηφιακές υπηρεσίες της Εκκλησίας ως και στην ψηφιακή ανάπτυξη στην ποιμαντική διακονία της Ενορίας».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...