Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID: “Αποφύγαμε οργουελικό κατασκεύασμα – Πώς προστατεύονται τα δεδομένα”

Κανένα σχόλιο

“Μέσα από υποχωρήσεις, συνεχείς τροπολογίες, διαφωνίες, αλλά και συνθέσεις απόψεων, το Σώμα μας απέφυγε ένα οργουελικό κατασκεύασμα και κατέληξε σε μια λειτουργική, αλλά και πολύ διαφοροποιημένη από την αρχική πρόταση” σχολιάζει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID που σήμερα ψηφίζει το Ευρωκοινοβούλιο.

Τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID, το οποίο θα διευκολύνει την ελεύθερη μετακίνηση εντός ΕΕ από 1η Ιουλίου συζητά και ψηφίζει σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ολομέλεια της Συνόδου ξεκίνησε τις εργασίες στις 10:00 το πρωί. Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον επίτροπο Ντιντιέ Ρέιντερς και την πορτογαλική προεδρία. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 απόψε. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν αύριο στις 10:00 το πρωί.

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID, που θα χρησιμοποιείται σε όλη την Ευρώπη από την 1η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς, λίγο μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, θα εκδίδεται από τις κρατικές αρχές και θα είναι διαθέσιμο είτε σε ψηφιακή είτε σε έντυπη μορφή.

"Sponsored links"

Θα πιστοποιεί ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, ή έχει πρόσφατο αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, ή έχει αναρρώσει από τη μόλυνση. Ένα κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο θα επιτρέπει στα κράτη-μέλη να εκδίδουν πιστοποιητικά τα οποία είναι «διαλειτουργικά, συμβατά, ασφαλή και επαληθεύσιμα εντός της ΕΕ» όπως σημειώνεται. Τα κράτη-μέλη θα πρέπει να αποφύγουν την επιβολή επιπλέον ταξιδιωτικών περιορισμών όπως η καραντίνα, η απομόνωση ή η διενέργεια ελέγχων, εκτός αν θεωρούνται απαραίτητοι και αναλογικοί για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ εγκαίρως για την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, με στόχο τη συντονισμένη σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών απ’ όλα τα κράτη-μέλη, αποφεύγοντας τις διακρίσεις και συμβάλλοντας στην οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ μετά την πανδημία.

«Τώρα ολοκληρώνουμε τις νέες συστάσεις για την ελεύθερη μετακίνηση και ελπίζω ότι αυτήν την εβδομάδα θα υπάρξει πρόοδος, θα αρθούν οι περιορισμοί και θα διευκολύνουμε τα ταξίδια» δήλωσε ο Ντιντιέ Ρέιντερς.

Κομισιόν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.06.2021

Αεροδρόμιο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.06.2021

sputniknews.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις