Ψυχρολουσία Μακρόν: Θα χρειαστούν ίσως και δεκαετίες για να μπει η Ουκρανία στην ΕΕ

Κανένα σχόλιο

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, βρίσκεται σήμερα στο Στρασβούργο με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, για να στείλει μήνυμα για μια πιο ισχυρή Ευρώπη, προτού μεταβεί στη συνέχεια στο Βερολίνο. Από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου, ο Μακρόν επιβεβαίωσε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε. είναι ένα μακρινό σενάριο.

Σύμφωνα με τη Le Monde, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. για πολλές δεκαετίες ακόμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Η Ουκρανία, μέσα από τον αγώνα και το θάρρος της, είναι ήδη σήμερα βασικό μέλος της Ευρώπης μας, της οικογένειάς μας, της Ένωσής μας. Αλλά ακόμα και αν της χορηγούσαμε την υποψηφιότητα (…) για ένταξη (…) αύριο, όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η διαδικασία αυτή θα έπαιρνε αρκετά χρόνια, στην πραγματικότητα πιθανότατα και αρκετές δεκαετίες.»

"Sponsored links"

Και πρόσθεσε:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεδομένου του επιπέδου ολοκλήρωσης και της φιλοδοξίας της, δεν μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμα ο μόνος τρόπος για τη δομή της ευρωπαϊκής Ηπείρου».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά σήμερα, 9 Μαΐου, την Ημέρα της Ευρώπης, στο Στρασβούργο με την τελετή λήξης της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

ieidiseis.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live