“Ψωμί, Παιδεία, Υγεία, Ελευθερία”: Διαμαρτυρία στα Χανιά κατά των αντιδημοκρατικών μέτρων για την αντιμετωπιση της πανδημίας

Κανένα σχόλιο

Την Κυριακή 14 Μαρτίου στις 12 το μεσημερι στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στην οποία καλεί η ομάδα “Όχι στην αστυνομική αυθαιρεσία + Στα αντιδημοκρατικά μέτρα“.

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρεται ότι “τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες διασποράς, ακόμα περισσότερο αμφισβητούν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και ελευθερίες”.

Η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί “χωρίς σημαίες” ενώ σε αφίσα αναφέρεται ότι “φοράμε μάσκες, προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας, κραταμε φυσικές αποστάσεις, όχι κοινωνικές”.

"Sponsored links"

Η συγκεκριμένη ομάδα δημιουργήθηκε μετά τα ακραία περιστατικά βίας στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης και ήδη αρριθμεί αρκετές εκατοντάδες μέλη.

Στο κείμενο του καλέσματος πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Δηλώνουμε ειρηνικά την εναντίωσή μας στην αστυνομική βία καθώς επίσης στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Δε θέλουμε τους ανθρώπους της αστυνομίας απέναντί μας.

Η αστυνομία να πάψει να συμπεριφέρεται σαν στρατός κατοχής.

Αρκετά με τον αυταρχισμό!

Τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες διασποράς, ακόμα περισσότερο αμφισβητούν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και ελευθερίες.

Αναλάβαμε τις ατομικές μας ευθύνες εδώ και ένα χρόνο, ήρθε η ώρα να αναλάβουμε τις συλλογικές μας.

Αντί για την πρόσληψη αστυνομικών, παραθέτουμε μερικά «έξυπνα μέτρα»:

"Sponsored links"

• Την πρόσληψη γιατρών.

• Την δημιουργία νέων ΜΕΘ.

• Τις προσλήψεις καθηγητών στα σχολεία και δημιουργία περισσότερων τμημάτων.

• Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ.

Αυθόρμητα και χωρίς σημαίες μα με το ήθος μας.

Με Αξιοπρέπεια, φροντίδα κι ανθρωπιά.

Υ.Γ. Ελπίζουμε στη δημιουργία αντίστοιχων πρωτοβουλιών σε κάθε πόλη, χωριό.

14 Μαρτίου 2021 και ώρα 12:00 μ.μ στην Πλατεία Αγοράς.

May be an image of text that says 'Συναντιόμαστε Κυριακή 14 Μαρτίου στην Πλατεία Αγοράς και ώρα 12:00 μ.μ για να διαμαρτυρηθούμε κατά των αντιδημοκρατικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας. ΨΩΜΙ ΠÎΙ™ΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Αναλάβαμε τις ατομικές μας ευθύνες εδώ και ένα χρόνο, ήρθε η ώρα να αναλάβουμε τις συλλογικές μας. Φοράμε μάσκες, προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας, κρατάμε φυσικές αποστάσεις όχι κοινωνικές!'

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live